FOTO GALERİ

Soğan kabuğunu sakın çöpe atmayın! Uzmanlar uyarıyor

Diyet uzmanları soğan kabuklarının yemeklere katıldığında kolesterolü düşürdüğünü ve damar sağlığına büyük fayda sağladığını söyledi.

  • 1
  • 27

'WeightLossResources' adlı sağlık sitesinden araştırmacılar soğan kabuğunda bulunan 'quercetin' adlı bitki pigmentinin hem tansiyonu düşürdüğünü hem de atardamarlarda oluşan tıkanmalara engel olduğunu belirtti.

  • 2
  • 27

Uzmanlar, soğan kabuğunun bilinçsizce çöpe atıldığına dikkat çekti.

  • 3
  • 27

Ayrıca soğan, vücut direncini arttırır ve vücuda kuvvet verir.

  • 4
  • 27

Zihinsel ve bedensel yorgunluğu giderir.

  • 5
  • 27

Bağışıklık sistemini güçlendirir.

  • 6
  • 27

Yüksek tansiyonu düşürür.

  • 7
  • 27

Soğuk algınlığı, grip, astım ve bronşit hastalıklarında faydalıdır.

  • 8
  • 27

Nefes yollarını açar ve öksürüğü keser.

  • 9
  • 27

Damar tıkanıklığını önler.

  • 10
  • 27

Kalp ve damar hastalıkları ile kansere karşı koruyucudur.

  • 11
  • 27

Kandaki şeker seviyesini ayarlayan soğan şeker hastalarına faydalıdır.

  • 12
  • 27

Böbrek ağrılarını hafifletir.

  • 13
  • 27

Böbrek kumlarının ve taşların dökülmesine yardımcı olur ve tekrar oluşmalarını önler.

  • 14
  • 27

Mikrop öldürücü etkisi vardır.

  • 15
  • 27

Vücuttaki ve kandaki zararlı maddeleri vücuttan uzaklaştırır.

  • 16
  • 27

Yaraların daha hızlı kapanmasına yardımcı olur.

  • 17
  • 27

Egzama, dolama gibi cilt hastalıklarına karşı faydalıdır.

  • 18
  • 27

Karaciğerin çalışmasını düzenler.

  • 19
  • 27

Hazmı kolaylaştırır

  • 20
  • 27

Kanı temizler

  • 21
  • 27

Sinirleri rahatlatır, sıkıntı ve bunalıma iyi gelir.

  • 22
  • 27

Uyku problemi çekenlere faydalıdır.

  • 23
  • 27

Hafızayı güçlendirir.

  • 24
  • 27

Cinsel gücü arttırır.

  • 25
  • 27

Kemik erimesine karşı etkilidir.

  • 26
  • 27
  • 27
  • 27