FOTO GALERİ

Severek tükettiğiniz besinlerin az bilinen zararları

Günümüzde sıkça yaygınlaşan kanser hastalığına yediğimiz, içtiğimiz besinlerin başlıca sebep olduğu artık herkes tarafından bilinmekte... İşte ne kadar masum gözükseler de içeriği nedeniyle kansere sebep ve uzak durmamız gereken gıdalar...

  • 1
  • 30

Mikrodalgada patlamış mısır


Zararlı içerik: Trans yağlar

  • 2
  • 30

Tavuk nugget


Zararlı içerik: Digliserid, Red #40 (gıda boyası), karajenan

  • 3
  • 30

İşlenmiş et


Zararlı içerik: Nitrat, aşırı tuz

  • 4
  • 30

Beyaz un


Zararlı içerik: Klor dioksit

  • 5
  • 30

Cips


Zararlı içerik: Monosodyum glutamat

  • 6
  • 30

Tatlandırıcı


Zararlı içerik: Sukraloz

  • 7
  • 30

Çok fazla yağda kızartılmış yiyecekler


Zararlı içerik: Hidrojenize yağ

  • 8
  • 30

Şekerlemeler


Zararlı içerik: Yapay boya, fazla şeker, doymuş yağ

  • 9
  • 30

Kahve kreması


Zararlı içerik: Titanyum dioksit, trans yağlar ve şeker

  • 10
  • 30

Sosisli sandviç


Zararlı içerik: Yüksek tuz, Orange B (gıda boyası)

  • 11
  • 30

Dondurulmuş balık ve deniz ürünleri


Zararlı içerik: Tert-bütilhidrokinon

  • 12
  • 30

Margarin


Zararlı içerik: Potasyum sorbat, trans yağ, soya yağı, gıda boyası

  • 13
  • 30

Muffin


Zararlı içerik: Soya yağı, yüksek fruktozlu mısır şurubu ve trans yağla

  • 14
  • 30

Şekerli kahvaltılık gevrek


Zararlı içerik: İşlenmiş karbonhidrat ve şeker

  • 15
  • 30

Turşu


Zararlı içerik: Yüksek tuz ve potasyum benzoat (koruyucu katkı madde)

  • 16
  • 30

Hindi


Zararlı içerik: Arsenik

  • 17
  • 30

İşlenmiş somon


Zararlı içerik: PCB (Poliklorlu bifenil)

  • 18
  • 30

Yapay çikolatayla kaplanmış gıdalar


Zararlı içerik: Polisorbat 60

  • 19
  • 30

Kurutulmuş meyve


Zararlı içerik: Sülfit

  • 20
  • 30

Pankek şurubu


Zararlı içerik: Yüksek fruktozlu mısır şurubu

  • 21
  • 30

Salata sosu


Zararlı içerik: Sodyum karboksimetil selüloz

  • 22
  • 30

Granola bar


Zararlı içerik: Şeker, mısır şurubu, sorbitol (yapay tatlandırıcı), soya yağı ve BHT

  • 23
  • 30

Konser ve çorba


Zararlı içerik: Monosodyum glutamat

  • 24
  • 30

Bulyon küpleri


Zararlı içerik: Monosodyum glutamat

  • 25
  • 30

Sporcu içeceği


Zararlı içerik: Yapay boya, ağaç reçinesi

  • 26
  • 30

Dondurma


Zararlı içerik: Soya yağı, titanyum dioksit, yapay renklendirici

  • 27
  • 30

Dondurulmuş gıda


Zararlı içerik: Sodyum, trans yağlar

  • 28
  • 30

Jöle


Zararlı içerik: Şeker, gıda boyası ve pektin

  • 29
  • 30

Paketlenmiş smoothie


Zararlı içerik: Fruktoz, ksantan sakızı

  • 30
  • 30

SALAMURA EDİLMİŞ AŞIRI TUZLU BESİNLER


Mideyi ve bağırsakları etkileyen aşırı tuzlu gıdalar, yüksek oranda nitrata sahip. Vücutta kansere sebep olan nitrozaminlere dönüşen bu gıdalar, DNA'nıza zarar verebilir. Araştırmalara göre, geleneksel mutfağında bu türlü besinlere fazlaca yer verilen kişiler, mide kanseri riski taşıyor. Bu besinleri evde, tuz oranını kontrol ederek yapmak, kanserden korunmada sağlıklı bir alternatif olabilir.