Mikrodalgada patlamış mısır
Zararlı içerik: Trans yağlar
Tavuk nugget
Zararlı içerik: Digliserid, Red #40 (gıda boyası), karajenan
İşlenmiş et
Zararlı içerik: Nitrat, aşırı tuz
Beyaz un
Zararlı içerik: Klor dioksit
Cips
Zararlı içerik: Monosodyum glutamat
Tatlandırıcı
Zararlı içerik: Sukraloz
Çok fazla yağda kızartılmış yiyecekler
Zararlı içerik: Hidrojenize yağ
Şekerlemeler
Zararlı içerik: Yapay boya, fazla şeker, doymuş yağ
Kahve kreması
Zararlı içerik: Titanyum dioksit, trans yağlar ve şeker
Sosisli sandviç
Zararlı içerik: Yüksek tuz, Orange B (gıda boyası)
Dondurulmuş balık ve deniz ürünleri
Zararlı içerik: Tert-bütilhidrokinon
Margarin
Zararlı içerik: Potasyum sorbat, trans yağ, soya yağı, gıda boyası
Muffin
Zararlı içerik: Soya yağı, yüksek fruktozlu mısır şurubu ve trans yağla
Şekerli kahvaltılık gevrek
Zararlı içerik: İşlenmiş karbonhidrat ve şeker
Turşu
Zararlı içerik: Yüksek tuz ve potasyum benzoat (koruyucu katkı madde)
Hindi
Zararlı içerik: Arsenik
İşlenmiş somon
Zararlı içerik: PCB (Poliklorlu bifenil)
Yapay çikolatayla kaplanmış gıdalar
Zararlı içerik: Polisorbat 60
Kurutulmuş meyve
Zararlı içerik: Sülfit
Pankek şurubu
Zararlı içerik: Yüksek fruktozlu mısır şurubu
Salata sosu
Zararlı içerik: Sodyum karboksimetil selüloz
Granola bar
Zararlı içerik: Şeker, mısır şurubu, sorbitol (yapay tatlandırıcı), soya yağı ve BHT
Konser ve çorba
Zararlı içerik: Monosodyum glutamat
Bulyon küpleri
Zararlı içerik: Monosodyum glutamat
Sporcu içeceği
Zararlı içerik: Yapay boya, ağaç reçinesi
Dondurma
Zararlı içerik: Soya yağı, titanyum dioksit, yapay renklendirici
Dondurulmuş gıda
Zararlı içerik: Sodyum, trans yağlar
Jöle
Zararlı içerik: Şeker, gıda boyası ve pektin
Paketlenmiş smoothie
Zararlı içerik: Fruktoz, ksantan sakızı
SALAMURA EDİLMİŞ AŞIRI TUZLU BESİNLER
Mideyi ve bağırsakları etkileyen aşırı tuzlu gıdalar, yüksek oranda nitrata sahip. Vücutta kansere sebep olan nitrozaminlere dönüşen bu gıdalar, DNA'nıza zarar verebilir. Araştırmalara göre, geleneksel mutfağında bu türlü besinlere fazlaca yer verilen kişiler, mide kanseri riski taşıyor. Bu besinleri evde, tuz oranını kontrol ederek yapmak, kanserden korunmada sağlıklı bir alternatif olabilir.