FOTO GALERİ

Sarımsağı böyle tüketenler dikkat! Bu hatayı sakın yapmayın

Sarımsak içeriğindeki 'allicin' maddesi sayesinde antimikrobiyal, antioksidan ve kalp sağlığını koruyucu etki gösterir.

  • 1
  • 14

Allicin etkisi ezilince daha çok ortaya çıkar, yüksek ısıyla ise kaybolur.

  • 2
  • 14

Bu nedenle sarımsaktan en iyi çiğ ve ezilmiş şekilde yararlanılır.

  • 3
  • 14

Pişirme işlemi gerekliyse de ezildikten sonra 10 dakika bekletilip pişirilmelidir.

  • 4
  • 14
  • 5
  • 14

DOMATES


Domateste bulunan antioksidan özellik gösteren likopen pişirildiğinde vücut tarafından kullanılma oranı artıyor.

  • 6
  • 14

Bu nedenle domateslerinizi mutlaka pişirerek tüketin.

  • 7
  • 14

BROKOLİ


Brokoli çiğ, düşük ısıda kısa süreli pişirilerek veya buharda haşlanarak tüketilmelidir.

  • 8
  • 14

Yüksek ısı antikanserojen etki gösteren sülforafan maddesinin azalmasına neden olur.


Bu durum karnabahar, lahana, brokoli ve Brüksel lahanası gibi brassicaceae familyasındaki tüm gıdalar için geçerlidir.

  • 9
  • 14

KUŞKONMAZ Kuşkonmaz mutlaka pişirilerek tüketilmelidir.

  • 10
  • 14

Çünkü pişirme sayesinde antikanserojen etki gösteren ferulik asit vücut tarafından daha emilebilir hale gelir.

  • 11
  • 14

KIRMIZI BİBER


Kırmızı biber yüksek oranda C vitamini içerir.

  • 12
  • 14

Isıtılınca C vitamini kayıpları meydana geldiğinden çiğ olarak tüketilmelidir.

  • 13
  • 14

SOĞAN


Soğan çiğ halde tüketilmesi gereken bir besindir.

  • 14
  • 14

Çünkü çiğ hali antioksidan ve antikanserojen özellik gösteren sülfürlü bileşiklerden daha zengindir.