FOTO GALERİ

Pilavı tekrar ısıtmak sizi zehirleyebilir!

Kuzey Karolina Üniversitesi'nden Gıda Güvenliği Uzmanı Benjamin Champan, yaptığı araştırmanın sonucunda bu bilgileri verdi. Eğer artan pilavı doğru yöntemle ısıtmazsanız sağlığınızı tehlikeye atabilirsiniz!

  • 1
  • 9

Pilav yaparken pirinçlerin piştiği sürede 'bacillus cereus' mikrobu ölmeyebiliyor.

  • 2
  • 9

Besinlerde ve toprakta bulunan bu bakterinin bazı türleri, gıda kaynaklı hastalıklara hatta besin zehirlenmesine neden olabilir.

  • 3
  • 9

Pişirme sırasında ölmeyen bakteri, pilavı oda sıcaklığında beklettiğiniz takdirde gelişmeye ve üremeye başlıyor.

  • 4
  • 9

Su ve diğer maddeler de ayrıca bakterinin gelişmesine uygun ortam oluşturuyor.

  • 5
  • 9

Gelişen bakteriler ise toksin açığa çıkartıyor. Açığa çıkan toksinlerden ısıya dayanıklı olanlar da bulunabiliyor.

  • 6
  • 9

Bu nedenle eğer tekrar ısıtılan pilavdan zehirlenmek istemiyorsanız kalan pilavı buzdolabında saklamalısınız.

  • 7
  • 9

Pişirildikten sonra 2 saat içinde buzdolabına koymalısınız.

  • 8
  • 9
  • 9
  • 9