FOTO GALERİ

Pekmezin yararı saymakla bitmiyor! Doğal şifa kaynağı

Magnezyum ve çinko barındıran dut, tam bir sağlık deposu. Özellikle pekmez olarak tüketildiğinde afrodizyak etki yapıyor.

  • 1
  • 10

Hem kuru hem de taze olarak tüketilen dut, mutfağınızdaki doğal ilaçlardan biri. Enerji veren dut, pekmez olarak tüketildiğinde ise çiftlerin yüzünü güldürüyor. Erkeklerde iktidarsızlığa çare oluyor.

  • 2
  • 10

Kansızlık derdi olanlar mutlaka tüketmeli. Zira dut pekmezi diğer muadilleri gibi bir numaralı kan yapıcıdır.

  • 3
  • 10

Mide hastalıklarında özellikle de ülser hastalığına çok iyi geldiği uzmanlar tarafından ifade edilmektedir.

  • 4
  • 10

Ağız, bademcik ve boğaz iltihabı, diş eti hastalıklarına karşı faydalıdır.

  • 5
  • 10

Astım ve bronşit hastalıklarında rahatlatıcı etkisi vardır.

  • 6
  • 10

Ateş düşürür. Karaciğeri kuvvetlendirir.

  • 7
  • 10

Özellikle yemekle birlikte yenildiğinde hazmı kolaylaştırır.

  • 8
  • 10

Aç karnına yenirse kabızlığı giderir ve hatta ishal yapabilir, bağırsak kurtlarını düşürmeye de yardımcı olur.

  • 9
  • 10

Kalori değeri oldukça yüksektir, iştah artırır. Halsizlik ve yorgunluk için faydalıdır.

  • 10
  • 10