FOTO GALERİ

Muzu kabuklarıyla beraber kaynatırsanız...

Muzun kendisi olduğu kadar kabuğu da oldukça faydalıdır.

  • 1
  • 7

Muz çocukların ve bebeklerin fazlasıyla tükettiği meyveler arasında yer alır. Üstelik yetişkinlerde tok tutması açısından ara öğünlerde muz tüketirler.

  • 2
  • 7

Muzun kendisi olduğu kadar kabuğu da oldukça faydalıdır. Muzun kabuğunda kendi meyvesinden daha fazla lif ve potasyum bulunmaktadır.

  • 3
  • 7

Uzmanlar, muz kabuğun aynı zamanda zayıflatmakla kalmadığını, mutluluk hormonu salgılanmasına yardımcı olarak, diyette ki yaşanan o psikolojik bozukluğun önüne geçtiğini belirtiyor.

  • 4
  • 7

Tarif 1

Muzu kabuklarıyla beraber 10 dk boyunca kaynatın. Süzün ve suyun içerisine bal ve tarçın katarak her gece uyumadan önce tüketin. Yağların hızlı bir şekilde yakılmasına yardımcı olacaktır.

  • 5
  • 7

Tarif 2

Yeşil muzu 15 dk boyunca kaynatın. Aç karnına suyunu ve meyvesini tüketin. Bu karışımları düzenli olarak uygulamak tok kalmanızı sağlayarak kısa sürede kilo vermenizi sağlayacaktır.

  • 6
  • 7
  • 7
  • 7