FOTO GALERİ

Meyve ve sebzelerin faydaları renklerinde gizli

Vücudumuzun günlük vitamin, mineral, lif ihtiyacının karşılanması ve genel sağlığımızın korunmasında, meyve sebze tüketimi önemli bir rol oynuyor.

  • 1
  • 12
Özellikle antosiyanin bakımından zengin mavi, kırmızı veya mor renkli meyve sebzeler, kişiyi kanser, kalp hastalıkları, aşırı kilodan koruyor.
  • 2
  • 12
Diyetisyen Ezgi Mumcu, antosiyanin oranı yüksek olan besinlerin faydaları hakkında şu bilgileri verdi:
  • 3
  • 12
Berryler: Antioksidanların en önemli kaynağıdır.
  • 4
  • 12
Yaban mersini, böğürtlen, çilek, ahududu, elderberries, kızılcık, bilberries ve diğer mavi, mor veya kırmızı renkli meyveler zengin antosiyanin kaynaklarıdır.
  • 5
  • 12
Kirazgiller: Ekşi ve tatlı olan kirazgiller, tatlı olanlarına göre daha yüksek antosiyanın seviyesine sahip.
  • 6
  • 12
Çilek, kiraz gibi meyveler ne kadar koyu olursa konsantrasyonları o kadar yüksek olur.
  • 7
  • 12
Mor üzüm: En önemli antosiyanın kaynağıdır.
  • 8
  • 12
Aynı zamanda ürik asit kristallerinin çözülmesine yardımcı olurlar; bu da gut ve romatizmal artrit semptomlarını azaltabilir.
  • 9
  • 12
Mor kuşkonmaz: Kuşkonmaz lezzetli olmasının yanı sıra besin içeriği bakımından da oldukça zengindir.
  • 10
  • 12
Antosiyanin bakımından daha zengin olmalarının yanı sıra; mor renkteki kuşkonmaz; yeşil kuşkonmaza oranla daha fazla protein ve daha fazla C vitamini içermektedir.
  • 11
  • 12
Mor lahana: Araştırmalar mor lahanada 36 farklı antosiyanin türü olduğunu ortaya çıkarmıştır.
  • 12
  • 12
Ancak kişinin vücudu bu antosiyaninlerin sadece %80'inden faydalanabilmektedir.