FOTO GALERİ

Limon kabuklarını sakın çöpe atmayın! O hastalığın en büyük düşmanı

Limonun sayısız faydasında kabuğunun da etkisi var. Uzmanlar bu mucizevi besinin faydalarını da anlattı.

  • 1
  • 37

Genelde limon kabuğu, pasta ve kek yaparken aroma katması için kullanılır.

  • 2
  • 37

Limon kabuğunu, pasta ve kek dışında kullanmayarak onun tüm yararlarını çöpe atıyoruz.

  • 3
  • 37

Aslında limon kabuğunun o kadar çok faydası var ki, bu faydaları bilseniz kabukları çöpe atmaktan vazgeçersiniz.

  • 4
  • 37

Cilt kanseri riskini önler:


Yapılan bir araştırmada, limon kabuklarında bulunan "D-Limonene" adlı maddenin çok güçlü bir cilt dostu olduğu belirlenmiştir.

  • 5
  • 37

Limon kabuğundaki bu madde tümör gelişimini engelleyerek cilt kanseri riskini önemli ölçüde düşüren bir bileşendir.

  • 6
  • 37

Amerika'da yılda 200.000'den fazla insan cilt kanserine yakalanıyor.

  • 7
  • 37

Bu sorun son yıllarda ülkemizde de çok artış göstermeye başladı.

  • 8
  • 37

Cilt kanseri, güneşin parladığı her yerde kendini gösterebilir.

  • 9
  • 37

Yüzünüzde, kulaklarınızda, ellerinizde ve dudaklarınızda oluşabilir.

  • 10
  • 37

Limon kabuğundaki "D-Limonene" sayesinde bu riski düşürmek sizin elinizde.

  • 11
  • 37

Kalbi rahatlatır:


Limon kabuğu aynı zamanda sinir sisteminize olumlu etki yapar, bakterileri öldürür ve kalbi rahatlatır.

  • 12
  • 37

Yapılan bir çalışmada, kadınların yumurtalık kanseri riskini de düşürdüğü ortaya konmuştur.

  • 13
  • 37

Limon kabuklarının bu özelliği içeriğinde bulunan polifenollerden kaynaklanmaktadır.

  • 14
  • 37

Karaciğere yararlıdır:


Özellikle alkol alanlar için olmazsa olmazlardandır.

  • 15
  • 37

Karaciğer ve safra kesesine yararlıdır, mide asiditesini giderir ve balgam söktürücü etkisi vardır.

  • 16
  • 37

Ağız Sağlığına İyi Gelir: C Vitamini eksikliği diş eti iltihabı, diş etlerinde kanama ve iskorbüt gibi ağız problemlerine yol açar.

  • 17
  • 37

Limon kabuğu ise C vitaminin yanı sıra ağız sağlığımızda önemli etken olan sitrik asit içerir.

  • 18
  • 37

Dolayısıyla ağız sağlığımıza bağlı olarak dişetleri ve dişlerimizde oluşabilecek rahatsızlıklara karşı limon kabuğu doğal bir önleyici gıdadır.

  • 19
  • 37

Metabolizmayı Canlandırır ve Zayıflatır:


Limon kabuğunda bulunan bileşenlerden birisi de kilo vermeye yardımcı olan pektin adlı bileşendir.

  • 20
  • 37

Bu bileşen kilo almamıza sebep olan şeker emilimini azalttığından limon kabuğu yemek kilo vermemize de yardımcı olur.

  • 21
  • 37

Kemikleri Güçlendirir:


Sağlıklı ve güçlü kemiklere sahip olmanın yolu yeterli miktarda kalsiyum almaktan geçer.

  • 22
  • 37

Limon kabuğu ise kemik sağlığımızda önemli rol oynayan C vitaminin yanı sıra kalsiyum da içermektedir.

  • 23
  • 37

Böylece limon kabuğunun kireçlenme olarak bilinen ostreoartrit hastalığına, eklemlerde iltihaplanma olarak bilinen kronik poliartrit hastalığına, romatizmaya bağlı eklem ağrılarına, kemik zayıflığına ve kemik erimesine karşı belirgin şekilde iyi geldiği gözlemlenmiştir.

  • 24
  • 37

Kolesterolü Düşürür:


Limon kabuğu vücudumuzda kolesterolü düşürdüğü için kalp sağlığımız içinde faydalıdır.

  • 25
  • 37

Önemli miktarda potasyum içermesinden dolayı kan basıncını düzenleyicidir.

  • 26
  • 37

İçeriğinde bulunan doğal bir kimyasal olan polifenol bileşeni sayesinde limon kabuğu kötü kolesterol olarak da bilinen LDL kolesterolünü düşürmeye yardımcı olur.

  • 27
  • 37

İçeriğindeki C ve P vitaminleri kan damarlarını temizler, şeker hastalığından kaynaklanan kalp hastalıklarına ve diğer kalp rahatsızlıklarına iyi gelir.

  • 28
  • 37

Nasıl tüketmeli?

  • 29
  • 37

Limon kabuklarını yemeklere az miktarda katabilirsiniz

  • 30
  • 37

Kabukları çayınıza ilave ederek çayı lezzetlendirebilirsiniz.

  • 31
  • 37

Makarna sosuna limon kabuğu rendesi eklemek iyi bir alternatif olabilir.

  • 32
  • 37

Rendelediğiniz limon kabuklarını salatanıza, yaptığınız keklere ve kurabiyelere de ekleyebilirsiniz.

  • 33
  • 37
  • 34
  • 37
  • 35
  • 37
  • 36
  • 37
  • 37
  • 37