FOTO GALERİ

Limon kabuklarını sakın çöpe atmayın! O hastalığın en büyük düşmanı

Limonun sayısız faydasında kabuğunun da etkisi var. Uzmanlar bu mucizevi besinin faydalarını da anlattı.

İbrahim Ferhat Bilbay

  • 1
  • 37

Genelde limon kabuğu, pasta ve kek yaparken aroma katması için kullanılır.

İbrahim Ferhat Bilbay

  • 2
  • 37

Limon kabuğunu, pasta ve kek dışında kullanmayarak onun tüm yararlarını çöpe atıyoruz.

İbrahim Ferhat Bilbay

  • 3
  • 37

Aslında limon kabuğunun o kadar çok faydası var ki, bu faydaları bilseniz kabukları çöpe atmaktan vazgeçersiniz.

İbrahim Ferhat Bilbay

  • 4
  • 37

Cilt kanseri riskini önler:


Yapılan bir araştırmada, limon kabuklarında bulunan "D-Limonene" adlı maddenin çok güçlü bir cilt dostu olduğu belirlenmiştir.

İbrahim Ferhat Bilbay

  • 5
  • 37

Limon kabuğundaki bu madde tümör gelişimini engelleyerek cilt kanseri riskini önemli ölçüde düşüren bir bileşendir.

İbrahim Ferhat Bilbay

  • 6
  • 37

Amerika'da yılda 200.000'den fazla insan cilt kanserine yakalanıyor.

İbrahim Ferhat Bilbay

  • 7
  • 37

Bu sorun son yıllarda ülkemizde de çok artış göstermeye başladı.

İbrahim Ferhat Bilbay

  • 8
  • 37

Cilt kanseri, güneşin parladığı her yerde kendini gösterebilir.

İbrahim Ferhat Bilbay

  • 9
  • 37

Yüzünüzde, kulaklarınızda, ellerinizde ve dudaklarınızda oluşabilir.

İbrahim Ferhat Bilbay

  • 10
  • 37

Limon kabuğundaki "D-Limonene" sayesinde bu riski düşürmek sizin elinizde.

İbrahim Ferhat Bilbay

  • 11
  • 37

Kalbi rahatlatır:


Limon kabuğu aynı zamanda sinir sisteminize olumlu etki yapar, bakterileri öldürür ve kalbi rahatlatır.

İbrahim Ferhat Bilbay

  • 12
  • 37

Yapılan bir çalışmada, kadınların yumurtalık kanseri riskini de düşürdüğü ortaya konmuştur.

İbrahim Ferhat Bilbay

  • 13
  • 37

Limon kabuklarının bu özelliği içeriğinde bulunan polifenollerden kaynaklanmaktadır.

İbrahim Ferhat Bilbay

  • 14
  • 37

Karaciğere yararlıdır:


Özellikle alkol alanlar için olmazsa olmazlardandır.

İbrahim Ferhat Bilbay

  • 15
  • 37

Karaciğer ve safra kesesine yararlıdır, mide asiditesini giderir ve balgam söktürücü etkisi vardır.

İbrahim Ferhat Bilbay

  • 16
  • 37

Ağız Sağlığına İyi Gelir: C Vitamini eksikliği diş eti iltihabı, diş etlerinde kanama ve iskorbüt gibi ağız problemlerine yol açar.

İbrahim Ferhat Bilbay

  • 17
  • 37

Limon kabuğu ise C vitaminin yanı sıra ağız sağlığımızda önemli etken olan sitrik asit içerir.

İbrahim Ferhat Bilbay

  • 18
  • 37

Dolayısıyla ağız sağlığımıza bağlı olarak dişetleri ve dişlerimizde oluşabilecek rahatsızlıklara karşı limon kabuğu doğal bir önleyici gıdadır.

İbrahim Ferhat Bilbay

  • 19
  • 37

Metabolizmayı Canlandırır ve Zayıflatır:


Limon kabuğunda bulunan bileşenlerden birisi de kilo vermeye yardımcı olan pektin adlı bileşendir.

İbrahim Ferhat Bilbay

  • 20
  • 37

Bu bileşen kilo almamıza sebep olan şeker emilimini azalttığından limon kabuğu yemek kilo vermemize de yardımcı olur.

İbrahim Ferhat Bilbay

  • 21
  • 37

Kemikleri Güçlendirir:


Sağlıklı ve güçlü kemiklere sahip olmanın yolu yeterli miktarda kalsiyum almaktan geçer.

İbrahim Ferhat Bilbay

  • 22
  • 37

Limon kabuğu ise kemik sağlığımızda önemli rol oynayan C vitaminin yanı sıra kalsiyum da içermektedir.

İbrahim Ferhat Bilbay

  • 23
  • 37

Böylece limon kabuğunun kireçlenme olarak bilinen ostreoartrit hastalığına, eklemlerde iltihaplanma olarak bilinen kronik poliartrit hastalığına, romatizmaya bağlı eklem ağrılarına, kemik zayıflığına ve kemik erimesine karşı belirgin şekilde iyi geldiği gözlemlenmiştir.

İbrahim Ferhat Bilbay

  • 24
  • 37

Kolesterolü Düşürür:


Limon kabuğu vücudumuzda kolesterolü düşürdüğü için kalp sağlığımız içinde faydalıdır.

İbrahim Ferhat Bilbay

  • 25
  • 37

Önemli miktarda potasyum içermesinden dolayı kan basıncını düzenleyicidir.

İbrahim Ferhat Bilbay

  • 26
  • 37

İçeriğinde bulunan doğal bir kimyasal olan polifenol bileşeni sayesinde limon kabuğu kötü kolesterol olarak da bilinen LDL kolesterolünü düşürmeye yardımcı olur.

İbrahim Ferhat Bilbay

  • 27
  • 37

İçeriğindeki C ve P vitaminleri kan damarlarını temizler, şeker hastalığından kaynaklanan kalp hastalıklarına ve diğer kalp rahatsızlıklarına iyi gelir.

İbrahim Ferhat Bilbay

  • 28
  • 37

Nasıl tüketmeli?

İbrahim Ferhat Bilbay

  • 29
  • 37

Limon kabuklarını yemeklere az miktarda katabilirsiniz

İbrahim Ferhat Bilbay

  • 30
  • 37

Kabukları çayınıza ilave ederek çayı lezzetlendirebilirsiniz.

İbrahim Ferhat Bilbay

  • 31
  • 37

Makarna sosuna limon kabuğu rendesi eklemek iyi bir alternatif olabilir.

İbrahim Ferhat Bilbay

  • 32
  • 37

Rendelediğiniz limon kabuklarını salatanıza, yaptığınız keklere ve kurabiyelere de ekleyebilirsiniz.

İbrahim Ferhat Bilbay

  • 33
  • 37

İbrahim Ferhat Bilbay

  • 34
  • 37

İbrahim Ferhat Bilbay

  • 35
  • 37

İbrahim Ferhat Bilbay

  • 36
  • 37

İbrahim Ferhat Bilbay

  • 37
  • 37