FOTO GALERİ

Limon kabuğunun saymakla bitmeyen faydaları

Limonun sayısız faydasında kabuğunun da etkisi var.

  • 1
  • 34
Uzmanlar, bu mucizevi besinin diğer faydalarını da anlattı.
  • 2
  • 34
Genelde limon kabuğu, pasta ve kek yaparken aroma katması için kullanılır.
  • 3
  • 34
Limon kabuğunu, pasta ve kek dışında kullanmayarak onun tüm yararlarını çöpe atıyoruz.
  • 4
  • 34
Aslında limon kabuğunun o kadar çok faydası var ki, bu faydaları bilseniz kabukları çöpe atmaktan vazgeçersiniz.
  • 5
  • 34
Cilt kanseri riskini önler: Yapılan bir araştırmada, limon kabuklarında bulunan "D-Limonene" adlı maddenin çok güçlü bir cilt dostu olduğu belirlenmiştir.
  • 6
  • 34
Limon kabuğundaki bu madde tümör gelişimini engelleyerek cilt kanseri riskini önemli ölçüde düşüren bir bileşendir.
  • 7
  • 34
Amerika'da yılda 200.000'den fazla insan cilt kanserine yakalanıyor.
  • 8
  • 34
Bu sorun son yıllarda ülkemizde de çok artış göstermeye başladı.
  • 9
  • 34
Cilt kanseri, güneşin parladığı her yerde kendini gösterebilir.
  • 10
  • 34
Yüzünüzde, kulaklarınızda, ellerinizde ve dudaklarınızda oluşabilir.
  • 11
  • 34
Limon kabuğundaki "D-Limonene" sayesinde bu riski düşürmek sizin elinizde.
  • 12
  • 34
Kalbi rahatlatır: Limon kabuğu aynı zamanda sinir sisteminize olumlu etki yapar, bakterileri öldürür ve kalbi rahatlatır.
  • 13
  • 34
Yapılan bir çalışmada, kadınların yumurtalık kanseri riskini de düşürdüğü ortaya konmuştur.
  • 14
  • 34
Limon kabuklarının bu özelliği içeriğinde bulunan polifenollerden kaynaklanmaktadır.
  • 15
  • 34
Karaciğere yararlıdır: Özellikle alkol alanlar için olmazsa olmazlardandır.
  • 16
  • 34
Karaciğer ve safra kesesine yararlıdır, mide asiditesini giderir ve balgam söktürücü etkisi vardır.
  • 17
  • 34
Ağız Sağlığına İyi Gelir: C Vitamini eksikliği diş eti iltihabı, diş etlerinde kanama ve iskorbüt gibi ağız problemlerine yol açar.
  • 18
  • 34
Limon kabuğu ise C vitaminin yanı sıra ağız sağlığımızda önemli etken olan sitrik asit içerir.
  • 19
  • 34
Dolayısıyla ağız sağlığımıza bağlı olarak dişetleri ve dişlerimizde oluşabilecek rahatsızlıklara karşı limon kabuğu doğal bir önleyici gıdadır.
  • 20
  • 34
Metabolizmayı Canlandırır ve Zayıflatır: Limon kabuğunda bulunan bileşenlerden birisi de kilo vermeye yardımcı olan pektin adlı bileşendir.
  • 21
  • 34
Bu bileşen kilo almamıza sebep olan şeker emilimini azalttığından limon kabuğu yemek kilo vermemize de yardımcı olur.
  • 22
  • 34
Kemikleri Güçlendirir: Sağlıklı ve güçlü kemiklere sahip olmanın yolu yeterli miktarda kalsiyum almaktan geçer.
  • 23
  • 34
Limon kabuğu ise kemik sağlığımızda önemli rol oynayan C vitaminin yanı sıra kalsiyum da içermektedir.
  • 24
  • 34
Böylece limon kabuğunun kireçlenme olarak bilinen ostreoartrit hastalığına, eklemlerde iltihaplanma olarak bilinen kronik poliartrit hastalığına, romatizmaya bağlı eklem ağrılarına, kemik zayıflığına ve kemik erimesine karşı belirgin şekilde iyi geldiği gözlemlenmiştir.
  • 25
  • 34
Kolesterolü Düşürür: Limon kabuğu vücudumuzda kolesterolü düşürdüğü için kalp sağlığımız içinde faydalıdır.
  • 26
  • 34
Önemli miktarda potasyum içermesinden dolayı kan basıncını düzenleyicidir.
  • 27
  • 34
İçeriğinde bulunan doğal bir kimyasal olan polifenol bileşeni sayesinde limon kabuğu kötü kolesterol olarak da bilinen LDL kolesterolünü düşürmeye yardımcı olur.
  • 28
  • 34
İçeriğindeki C ve P vitaminleri kan damarlarını temizler, şeker hastalığından kaynaklanan kalp hastalıklarına ve diğer kalp rahatsızlıklarına iyi gelir.
  • 29
  • 34
Nasıl tüketmeli?
  • 30
  • 34
Limon kabuklarını yemeklere az miktarda katabilirsiniz
  • 31
  • 34
Kabukları çayınıza ilave ederek çayı lezzetlendirebilirsiniz.
  • 32
  • 34
Makarna sosuna limon kabuğu rendesi eklemek iyi bir alternatif olabilir.
  • 33
  • 34
Rendelediğiniz limon kabuklarını salatanıza, yaptığınız keklere ve kurabiyelere de ekleyebilirsiniz.
  • 34
  • 34