FOTO GALERİ

Küflenmiş ekmeğin zararları

Uzmanlar küflenen yiyeceklerin sağlık açısında ciddi bir risk faktörü oluşturduğunu belirtiyor.

  • 1
  • 17
Küflerin birçoğu mikotoksin (küf zehiri) adı verilen zehir üretir.
  • 2
  • 17
Bu zehirlerin yapıları pişme yöntemiyle bozulmaz.
  • 3
  • 17
Bu zehirler oldukça dayanıklı bir yapıya sahiptir.
  • 4
  • 17
360 derece sıcaklıkta dahi bozulmaz.
  • 5
  • 17
Bu zehirler bir defa yenmekle kişiye hemen zarar vermez ancak ilerleyen dönemlerde zarar verir.
  • 6
  • 17
Eğer küflü besinler uzun süre ve yüksek oranda tüketilirse karaciğerde çeşitli sağlık sorunlarına yol açar.
  • 7
  • 17
Özellikle küflenmiş ekmeği tüketmek zararlı bir davranış.
  • 8
  • 17
Bunun nedeni ise küflü ekmeğin üzerinde bulunan milyonlarca mantar ve bakterinin olması.
  • 9
  • 17
Sağlık açısından oldukça tehlikeli olan bu mantarlar ekmeğin üzerinde üreme imkanı buluyor.
  • 10
  • 17
Daha sonra birçoğu zamanla zehirli atık maddeler üretmeye başlıyor.
  • 11
  • 17
Küflü besinler bir süre sonra vücutta kanser riskini artırıyor.
  • 12
  • 17
Eğer küflenmiş ekmeğin küflü kısımlarını kesip kullanmaya devam ediyorsanız çok yanlış yapıyorsunuz.
  • 13
  • 17
Çünkü küflü küflenmiş ekmeğin sağlam gözüken kısımlarında da zararlı bakteriler bulunmakta.
  • 14
  • 17
Sağlam gözüken kısımlardaki bakteriler ısıyla azalmak yerine daha çok çoğalıyorlar ve sağlık açısından tehlikeli bir duruma dönüşüyor.
  • 15
  • 17
Küflü yiyeceklerin hepsini çöpe atmak gerekir.
  • 16
  • 17
Tasarruf etmek düşüncesiyle bu besinleri tüketmek oldukça yanlış ve ciddi bir sağlık israfı.
  • 17
  • 17
Kaynak: yasemin.com