Küflenmiş ekmeğin zararları
Uzmanlar küflenen yiyeceklerin sağlık açısında ciddi bir risk faktörü oluşturduğunu belirtiyor.
Küflerin birçoğu mikotoksin (küf zehiri) adı verilen zehir üretir.
Bu zehirlerin yapıları pişme yöntemiyle bozulmaz.
Bu zehirler oldukça dayanıklı bir yapıya sahiptir.
360 derece sıcaklıkta dahi bozulmaz.
Bu zehirler bir defa yenmekle kişiye hemen zarar vermez ancak ilerleyen dönemlerde zarar verir.
Eğer küflü besinler uzun süre ve yüksek oranda tüketilirse karaciğerde çeşitli sağlık sorunlarına yol açar.
Özellikle küflenmiş ekmeği tüketmek zararlı bir davranış.
Bunun nedeni ise küflü ekmeğin üzerinde bulunan milyonlarca mantar ve bakterinin olması.
Sağlık açısından oldukça tehlikeli olan bu mantarlar ekmeğin üzerinde üreme imkanı buluyor.
Daha sonra birçoğu zamanla zehirli atık maddeler üretmeye başlıyor.
Küflü besinler bir süre sonra vücutta kanser riskini artırıyor.
Eğer küflenmiş ekmeğin küflü kısımlarını kesip kullanmaya devam ediyorsanız çok yanlış yapıyorsunuz.
Çünkü küflü küflenmiş ekmeğin sağlam gözüken kısımlarında da zararlı bakteriler bulunmakta.
Sağlam gözüken kısımlardaki bakteriler ısıyla azalmak yerine daha çok çoğalıyorlar ve sağlık açısından tehlikeli bir duruma dönüşüyor.
Küflü yiyeceklerin hepsini çöpe atmak gerekir.
Tasarruf etmek düşüncesiyle bu besinleri tüketmek oldukça yanlış ve ciddi bir sağlık israfı.