Kefirin sırrı çözüldü
İnsan sağlığı ve uzun ömür için gereken bir çok maddeyi barındıran kefirin faydalarını biliyor musunuz?
İnsan sağlığı ve uzun ömür için gereken bir çok maddeyi barındıran kefirin faydalarını biliyor musunuz?
Kafkasya kökenli kefir, Rusça da “keyif veren” anlamına geliyor.
Kefir, çok eski yıllardan beri özellikle Kafkasya bölgesinde yapılan, süt asidi fermantasyonu yardımıyla yapılan köpüklü, koyu kıvamlı (yoğurt kıvamında), hafif ekşimsi fermente bir süt ürünü.
İşte kefirin faydaları...
Serinletici aromasıyla kronik yorgunluğu giderir,
Mikrobik enfeksiyonlara karşı direnci arttırır,
Stres azaltır, sakinleştirir,
Uykusuzluğu ve sinirsel depresyonu ortadan kaldırır,
Damar sertliğini ve kas kasılmalarını önler,
Yüksek tansiyonu düzenler ve dengeler,
Kan bozukluklarını giderir ve kanı temizler,
Karaciğer rahatsızlıklarını iyileştirir,
Cildi güzelleştirir ve parlaklık verir,
Egzama ve benzeri deri hastalıklarına iyi gelir,
Sinir sistemini güçlendirir,Yara ve yanıkların hızla iyileşmesini sağlar,
Yara ve yanıkların hızla iyileşmesini sağlar,
İdrar yolu iltihaplarını tedavi eder,
Mide ve bağırsak rahatsızlıklarına iyi gelir,
Safra kesesi ve böbrek hastalıklarına iyi gelir,
Sindirim sistemini mükemmel şekilde düzenler,
Sağlıklı diyet için önemlidir,
Bebeklikten ergenliğe kadar; kemiklerin ve dişlerin oluşumu ile sağlıklı dokuların ve kasların gelişimini olumlu etkiler.
Vücudun gelişmesi için gerekli olan vitamin, mineral ve protein desteğini sağlar.
Bağışıklık sistemini güçlendirdiği için mikrobik enfeksiyonlara karşı direnci arttırır.
Aşırı çikolata, şeker ve sakız tüketen çocukların sağlık risklerini azaltır.
Şekerin özümlenmesini sağlar ve şekeri enerjiye dönüştürür
İştah açar ve beslenmeye güçlü destek oluşturur.
Asabi hastalıklarda rahatlatıcı görevi görür.
İshale ve kabızlığa karşı etkindir
Kansızlığı önler ve kan bozukluğunu giderir.
Tırnakların sağlıklı kalmasını sağlar.
Görme yeteneğini güçlendirir.
Kesiklerin ve yaraların hızla iyileşmesini sağlar.
Zekâ gelişimine önemli katkı ve zihinsel aktiflik sağlar.
Çok fazla bilinmese de kansere karşı çok önemli faktör olarak değerlendirilen kefir, kalp hastalıklarını da önlemekte yaşlanmayı yavaşlatmaktadır.
Astım ve alerjiye karşı direnç oluşturur.
Çocukların büyümesinde doğal koruma sağlar.
Güvenli beslenme sağlayan nefis bir süt içeceğidir.
Bir kaşık kefirde 70-100 milyon arası probiyotik bakteri bulunur.
Müzmin hastalığı olan kişilerin en az bir litre kadar kullanması tavsiye edilmektedir.
Kefirde bulunan bakteri ve mayalar, tam olarak parçalanmamış besinlerin sindirimine etkin bir şekilde yardımcı olarak besin kaybını önlemektedir.
Mide ve bağırsaklarda şişkinlik yapmamaktadır.
Laktoza duyarlı kişiler rahatlıkla içebilirler.
Kefir; Hepatit A ve B hastalıklarının tedavisinde yardımcı rol oynamaktadır.
Kefirdeki fosfor, hücrelerin büyüme, bakım ve onarım işlemleri için protein sentezine katılır.
Bileşimindeki bulunan mucize mineral selenyum, hücreler üzerinde antioksidatif etki göstermektedir.
Kefir, biyolojik olarak insan metabolizmasının sürekli yenilenmesini sağlar.
Başta üreme hormonları olmak üzere, kortizol, insülin ve beyinde önemli işlevi olan serotonin (mutluluk) hormonu ile adrenalin hormonu üzerinde olumlu etkiler yapar.
Kefir, mide ve pankreas gibi bazı organların salgılarını artırarak, başta ülser olmak üzere sindirim rahatsızlıklarına karşı iyileştirici rol oynar.