FOTO GALERİ

Kefirin sırrı çözüldü

İnsan sağlığı ve uzun ömür için gereken bir çok maddeyi barındıran kefirin faydalarını biliyor musunuz?

  • 1
  • 52
İnsan sağlığı ve uzun ömür için gereken bir çok maddeyi barındıran kefirin faydalarını biliyor musunuz?
  • 2
  • 52
Kafkasya kökenli kefir, Rusça da “keyif veren” anlamına geliyor.
  • 3
  • 52
Kefir, çok eski yıllardan beri özellikle Kafkasya bölgesinde yapılan, süt asidi fermantasyonu yardımıyla yapılan köpüklü, koyu kıvamlı (yoğurt kıvamında), hafif ekşimsi fermente bir süt ürünü.
  • 4
  • 52
İşte kefirin faydaları...
  • 5
  • 52
Serinletici aromasıyla kronik yorgunluğu giderir,
  • 6
  • 52
Mikrobik enfeksiyonlara karşı direnci arttırır,
  • 7
  • 52
Stres azaltır, sakinleştirir,
  • 8
  • 52
Kolesterolü düşürür,
  • 9
  • 52
Uykusuzluğu ve sinirsel depresyonu ortadan kaldırır,
  • 10
  • 52
Damar sertliğini ve kas kasılmalarını önler,
  • 11
  • 52
Yüksek tansiyonu düzenler ve dengeler,
  • 12
  • 52
Kan bozukluklarını giderir ve kanı temizler,
  • 13
  • 52
Karaciğer rahatsızlıklarını iyileştirir,
  • 14
  • 52
Cildi güzelleştirir ve parlaklık verir,
  • 15
  • 52
Egzama ve benzeri deri hastalıklarına iyi gelir,
  • 16
  • 52
Sinir sistemini güçlendirir,Yara ve yanıkların hızla iyileşmesini sağlar,
  • 17
  • 52
Yara ve yanıkların hızla iyileşmesini sağlar,
  • 18
  • 52
İdrar yolu iltihaplarını tedavi eder,
  • 19
  • 52
Mide ve bağırsak rahatsızlıklarına iyi gelir,
  • 20
  • 52
Safra kesesi ve böbrek hastalıklarına iyi gelir,
  • 21
  • 52
Sindirim sistemini mükemmel şekilde düzenler,
  • 22
  • 52
Sağlıklı diyet için önemlidir,
  • 23
  • 52
Bebeklikten ergenliğe kadar; kemiklerin ve dişlerin oluşumu ile sağlıklı dokuların ve kasların gelişimini olumlu etkiler.
  • 24
  • 52
Vücudun gelişmesi için gerekli olan vitamin, mineral ve protein desteğini sağlar.
  • 25
  • 52
Bağışıklık sistemini güçlendirdiği için mikrobik enfeksiyonlara karşı direnci arttırır.
  • 26
  • 52
Aşırı çikolata, şeker ve sakız tüketen çocukların sağlık risklerini azaltır.
  • 27
  • 52
Diş çürüklerini önler.
  • 28
  • 52
Şekerin özümlenmesini sağlar ve şekeri enerjiye dönüştürür
  • 29
  • 52
İştah açar ve beslenmeye güçlü destek oluşturur.
  • 30
  • 52
Asabi hastalıklarda rahatlatıcı görevi görür.
  • 31
  • 52
Kilo almayı önler.
  • 32
  • 52
İshale ve kabızlığa karşı etkindir
  • 33
  • 52
Kansızlığı önler ve kan bozukluğunu giderir.
  • 34
  • 52
Tırnakların sağlıklı kalmasını sağlar.
  • 35
  • 52
Görme yeteneğini güçlendirir.
  • 36
  • 52
Kesiklerin ve yaraların hızla iyileşmesini sağlar.
  • 37
  • 52
Zekâ gelişimine önemli katkı ve zihinsel aktiflik sağlar.
  • 38
  • 52
Çok fazla bilinmese de kansere karşı çok önemli faktör olarak değerlendirilen kefir, kalp hastalıklarını da önlemekte yaşlanmayı yavaşlatmaktadır.
  • 39
  • 52
Astım ve alerjiye karşı direnç oluşturur.
  • 40
  • 52
Çocukların büyümesinde doğal koruma sağlar.
  • 41
  • 52
Güvenli beslenme sağlayan nefis bir süt içeceğidir.
  • 42
  • 52
Bir kaşık kefirde 70-100 milyon arası probiyotik bakteri bulunur.
  • 43
  • 52
Müzmin hastalığı olan kişilerin en az bir litre kadar kullanması tavsiye edilmektedir.
  • 44
  • 52
Kefirde bulunan bakteri ve mayalar, tam olarak parçalanmamış besinlerin sindirimine etkin bir şekilde yardımcı olarak besin kaybını önlemektedir.
  • 45
  • 52
Mide ve bağırsaklarda şişkinlik yapmamaktadır.
  • 46
  • 52
Laktoza duyarlı kişiler rahatlıkla içebilirler.
  • 47
  • 52
Kefir; Hepatit A ve B hastalıklarının tedavisinde yardımcı rol oynamaktadır.
  • 48
  • 52
Kefirdeki fosfor, hücrelerin büyüme, bakım ve onarım işlemleri için protein sentezine katılır.
  • 49
  • 52
Bileşimindeki bulunan mucize mineral selenyum, hücreler üzerinde antioksidatif etki göstermektedir.
  • 50
  • 52
Kefir, biyolojik olarak insan metabolizmasının sürekli yenilenmesini sağlar.
  • 51
  • 52
Başta üreme hormonları olmak üzere, kortizol, insülin ve beyinde önemli işlevi olan serotonin (mutluluk) hormonu ile adrenalin hormonu üzerinde olumlu etkiler yapar.
  • 52
  • 52
Kefir, mide ve pankreas gibi bazı organların salgılarını artırarak, başta ülser olmak üzere sindirim rahatsızlıklarına karşı iyileştirici rol oynar.