Hamilelikte kuruyemiş tüketmenin faydaları
Bilindiği gibi kuruyemişlerin her birinin insan sağlığı açısından büyük bir önemi vardır.
Özellikle de anne adaylarına faydası dokunan bu atıştırmalıklar, doğru ve dengeli bir şekilde tüketildiği zaman bebeğin gelişimini de olumlu etkiliyor.
Bu nedenle anne adayları her gün bir avuç kadar kuruyemişi karışık olarak tüketmelidir.
Bu kuruyemişlerin başında ise kaju, kabak çekirdeği, leblebi, antep fıstığı, kuru incir, kayısı ve badem geliyor.
Peki neden bu kuruyemişler tüketilmeli? İşte yanıtı...
Ceviz
Her gün 3 adet tüketilen orta büyüklükteki bir ceviz, bebeğin beyin gelişimine katkı sağlar.
Antep Fıstığı
Uzmanlar, her gün 10 tane antep fıstığı tüketiminin vücudun ihtiyaç duyduğu yağ miktarını karşıladığını açıklıyor.
Kaju
Hamileliik dönemindeki mide bulantılarının azalmasına yardımcı olur.
Kuru İncir
Potasyum bakımından zengin olan kuru incir, kan basıncını düzenler ve hamilelik zehirlenmelerine karşı korur.
Kabak çekirdeği
Anne adayının gün içerisinde daha enerjik olmasını sağlar.
Badem
Doğum sonrasında anne sütünün artmasını sağlar.
Sarı leblebi
Mide bulantılarına ve kusmaya karşı iyi gelir.