FOTO GALERİ

Et pişirme önerileri

Et pişirirken yaptığınız basit hatalar etin lezzetini bozmasının yanı sıra, besin zehirlenmesine de neden olabilir. İşte pişirme önceside, pişirme sırasında ve pişirme sonrasında dikkat edilmesi gereken et pişirme önerileri...

  • 1
  • 11
Çiğ eti yıkamayın

Bu, potansiyel hastalık yapıcı mikropların bütün mutfağınıza yayılmasına neden olabilir. Bunun yerine eti kağıt havluyla silin.
  • 2
  • 11
Ellerinizi yıkayın

Ete dokunmadan önce ve dokunduktan sonra ellerinizi ılık suyla 20 saniye boyunca yıkayın.
  • 3
  • 11
Mutfak gereçlerini yıkayın

Çiğ ete sürdüğünüz bıçağı, çatalı, maşayı, bütün mutfak gereçlerini deterjanlı sıcak suda yıkayın.
  • 4
  • 11
Çiğ eti diğer malzemelerden ayırın

Eti pişirmeye başlamadan önce diğer yiyeceklerle aynı yere koymayın.
  • 5
  • 11
Eti doğru derecede pişirin
145 derece: Biftek, dana eti, koyun eti, pirzola ve kızartma.

160 derece: Kıyma

165: Kümes hayvanları
  • 6
  • 11
Et pişirirken yaşanan problemler ve çözümleri:

Problem: Et tavaya yapışıyor

Çözüm: Tavanızı önceden ısıtın ve çevirmek için acele etmeyin
  • 7
  • 11
Problem: Et kahverengileşmiyor Çözüm: Çok fazla karıştırmayın ve etleri çok fazla sıkıştırmayın
  • 8
  • 11
Problem: Et kuruyor

Çözüm: Üzerine bastırmayın ve pişirdikten sonra dinlendirin
  • 9
  • 11
Problem: Et fazla pişiyor / az pişiyor

Çözüm: Etin içinin piştiğini anlamak için et termometresi kullanın
  • 10
  • 11
Problem: Eşit pişmiyor

Çözüm: Kalınlığını ayarlamak için dövün
  • 11
  • 11
Problem: Etin içi ve dışı doğru oranda pişmiyor

Çözüm: Fırında ön pişirme yaptıktan sonra ocağa alın

Kaynak: pembenar