FOTO GALERİ

Eski çağlardan beri acı bakla olarak biliniyor! Benzersiz bir gıda

Eski çağlardan beri bilinen Termiye Akdeniz bölgesi ve Ortadoğu'da acı bakla olarak bilinmektedir. Lezzeti ile mutfakta tüketilen baklagillerden.

Yakup Sönmez

  • 1
  • 31

Vitamin, protein ve mineral açısından yüksek olan termiye, vücuda birçok açıdan fayda sağlamaktadır.

Yakup Sönmez

  • 2
  • 31

Latince adı lupinus olan termiye, beyaz çiçekli bitkiler olan fabaceae ailesine aittir.

Yakup Sönmez

  • 3
  • 31

Daha çok bakla ve fasulyeye benzemektedir.

Yakup Sönmez

  • 4
  • 31

Bu bitkinin baklaları yüksek enerji içeriğine sahiptir.

Yakup Sönmez

  • 5
  • 31

Vitamin A, B ve C, omega 3 ve omega 6 açısından zengindir.

Yakup Sönmez

  • 6
  • 31

İçerisinde çinko, kalsiyum, demir, potasyum ve manganez mineralleri vardır.

Yakup Sönmez

  • 7
  • 31

En çok bilinen faydası sindirim sistemine olan desteğidir.

Yakup Sönmez

  • 8
  • 31

Yüksek protein sayesinde özellikle et yemeyenler için benzersiz bir gıdadır.

Yakup Sönmez

  • 9
  • 31

Yumurta ve et yerine alternatif oluşturarak vücudun pek çok açıdan fonksiyonlarını desteklemektedir.

Yakup Sönmez

  • 10
  • 31

Bunun dışında termiye, vücuda yüksek enerji verir.

Yakup Sönmez

  • 11
  • 31

Bunun dışında termiye, vücuda yüksek enerji verir.

Yakup Sönmez

  • 12
  • 31

Termiye besin değerleri açısından oldukça zengindir.

Yakup Sönmez

  • 13
  • 31

Pişmiş termiyenin 100 gramında yaklaşık olarak 36,9 g besin değeri bulunmaktadır.

Yakup Sönmez

  • 14
  • 31

Termiye öğütülmüş tahıllara oranla dört kat daha fazla protein içermektedir.

Yakup Sönmez

  • 15
  • 31

Dokuların iyileşmesi için önemlidir.

Yakup Sönmez

  • 16
  • 31

Vücutta depolanan termiyedeki besinler, vücuttan atıkların atılması için çalışmaktadır.

Yakup Sönmez

  • 17
  • 31

Termiyenin diyet lifleri oldukça yüksektir.

Yakup Sönmez

  • 18
  • 31

Lif, kötü kolesterol seviyelerini düşürmek için damarları temizler.

Yakup Sönmez

  • 19
  • 31

Kalp krizi ve felç riskini azaltmak için etkilidir.

Yakup Sönmez

  • 20
  • 31

Kan damarlarını kan akışı için genişletir.

Yakup Sönmez

  • 21
  • 31

Kalp atışını kontrol altında tutmaktadır.

Yakup Sönmez

  • 22
  • 31

Termiye kalp sağlığı için benzersiz bir gıdadır.

Yakup Sönmez

  • 23
  • 31

İrritabl bağırsak sendromu ve kabızlık gibi bağırsak komplikasyonlarına yardımcı olur.

Yakup Sönmez

  • 24
  • 31

Termiye, kanser, diyabet, kalp-damar hastalıkları gibi çeşitli rahatsızlıkların oluşma riskini azaltmaya yardımcıdır.

Yakup Sönmez

  • 25
  • 31

Kandaki kötü kolesterol yağlarının oluşumunu engeller. Kolesterol seviyesinin düşmesine yardımcı olur.

Yakup Sönmez

  • 26
  • 31

Termiye, yüksek magnezyum içeriği nedeniyle tüketmek oldukça önemlidir.

Yakup Sönmez

  • 27
  • 31

Termiye kemik sağlığının iyileştirilmesi için faydalıdır.

Yakup Sönmez

  • 28
  • 31

Termiyede bulunan magnezyum içeriği, kalsiyumun kemikler tarafından emilmesini sağlar.

Yakup Sönmez

  • 29
  • 31

Kemik yoğunluğunu sağlıklı bir seviyede tutar.

Yakup Sönmez

  • 30
  • 31

Enzim serbest radikallerin sağlıklı hücrelere verebileceği hasarın oluşma riskini önler. Kanserle mücadele eder.

Yakup Sönmez

  • 31
  • 31