FOTO GALERİ

Eski çağlardan beri acı bakla olarak biliniyor! Benzersiz bir gıda

Eski çağlardan beri bilinen Termiye Akdeniz bölgesi ve Ortadoğu'da acı bakla olarak bilinmektedir. Lezzeti ile mutfakta tüketilen baklagillerden.

  • 1
  • 31

Vitamin, protein ve mineral açısından yüksek olan termiye, vücuda birçok açıdan fayda sağlamaktadır.

  • 2
  • 31

Latince adı lupinus olan termiye, beyaz çiçekli bitkiler olan fabaceae ailesine aittir.

  • 3
  • 31

Daha çok bakla ve fasulyeye benzemektedir.

  • 4
  • 31

Bu bitkinin baklaları yüksek enerji içeriğine sahiptir.

  • 5
  • 31

Vitamin A, B ve C, omega 3 ve omega 6 açısından zengindir.

  • 6
  • 31

İçerisinde çinko, kalsiyum, demir, potasyum ve manganez mineralleri vardır.

  • 7
  • 31

En çok bilinen faydası sindirim sistemine olan desteğidir.

  • 8
  • 31

Yüksek protein sayesinde özellikle et yemeyenler için benzersiz bir gıdadır.

  • 9
  • 31

Yumurta ve et yerine alternatif oluşturarak vücudun pek çok açıdan fonksiyonlarını desteklemektedir.

  • 10
  • 31

Bunun dışında termiye, vücuda yüksek enerji verir.

  • 11
  • 31

Bunun dışında termiye, vücuda yüksek enerji verir.

  • 12
  • 31

Termiye besin değerleri açısından oldukça zengindir.

  • 13
  • 31

Pişmiş termiyenin 100 gramında yaklaşık olarak 36,9 g besin değeri bulunmaktadır.

  • 14
  • 31

Termiye öğütülmüş tahıllara oranla dört kat daha fazla protein içermektedir.

  • 15
  • 31

Dokuların iyileşmesi için önemlidir.

  • 16
  • 31

Vücutta depolanan termiyedeki besinler, vücuttan atıkların atılması için çalışmaktadır.

  • 17
  • 31

Termiyenin diyet lifleri oldukça yüksektir.

  • 18
  • 31

Lif, kötü kolesterol seviyelerini düşürmek için damarları temizler.

  • 19
  • 31

Kalp krizi ve felç riskini azaltmak için etkilidir.

  • 20
  • 31

Kan damarlarını kan akışı için genişletir.

  • 21
  • 31

Kalp atışını kontrol altında tutmaktadır.

  • 22
  • 31

Termiye kalp sağlığı için benzersiz bir gıdadır.

  • 23
  • 31

İrritabl bağırsak sendromu ve kabızlık gibi bağırsak komplikasyonlarına yardımcı olur.

  • 24
  • 31

Termiye, kanser, diyabet, kalp-damar hastalıkları gibi çeşitli rahatsızlıkların oluşma riskini azaltmaya yardımcıdır.

  • 25
  • 31

Kandaki kötü kolesterol yağlarının oluşumunu engeller. Kolesterol seviyesinin düşmesine yardımcı olur.

  • 26
  • 31

Termiye, yüksek magnezyum içeriği nedeniyle tüketmek oldukça önemlidir.

  • 27
  • 31

Termiye kemik sağlığının iyileştirilmesi için faydalıdır.

  • 28
  • 31

Termiyede bulunan magnezyum içeriği, kalsiyumun kemikler tarafından emilmesini sağlar.

  • 29
  • 31

Kemik yoğunluğunu sağlıklı bir seviyede tutar.

  • 30
  • 31

Enzim serbest radikallerin sağlıklı hücrelere verebileceği hasarın oluşma riskini önler. Kanserle mücadele eder.

  • 31
  • 31