FOTO GALERİ

En besleyici 20 besin açıklandı

Araştırmacılar, vücudun ihtiyaç duyduğu en önemli besin maddelerini sıraladı...

  • 1
  • 22

Badem 579 kalori (100 g) Besin puanı: 97 Mono doymamış yağ asitleri bakımından zengin olan bademin, kalp ve damar sağlığına ve diyabete iyi geldiği biliniyor.

  • 2
  • 22

Chia tohumu 486 kalori (100 g) Besin puanı: 85 Bu minik siyah tohumlar lif bakımından oldukça zengin olduğu gibi protein, linolenic asit, fenolik asit ve çeşitli vitaminler de içermektedir.

  • 3
  • 22

Kabak çekirdeği 559 kalori (100 g) Besin puanı: 84 En önemli bitki kökenli demir ve manganez kaynaklarından biridir.

  • 4
  • 22

Pazı 19 kalori (100 g) Besin puanı: 78 Sebzelere parlak renklerini veren maddeler bakımından zengin olduğu için pazınn antioksidan içeriği de yüksektir.

  • 5
  • 22

Pancar yaprağı 22 kalori (100 g) Besin puanı: 70 Şeker pancarı bitkisinin yaprağıdır. Kalsiyun, demir, K vitamin ve B grubu vitaminler (özellikle riboflavin) bakımından önemli bir bitkidir.

  • 6
  • 22

Kuru maydanoz 292 kalori (100 g) Besin puanı: 69 Baharat olarak kullanılmak üzere kurutulup öğütülen maydanoz bor, florür ve kalsiyum bakımından zengin olduğundan kemik ve diş sağlığı bakımından önemlidir.

  • 7
  • 22

Kereviz kurusu 319 kalori (100 g) Besin puanı: 68 Kurutulup yaprak haline getirilmiş kereviz, lezzetlendirici olarak kullanılır. Önemli bir vitamin, mineral ve amino asit kaynağıdır.

  • 8
  • 22

Su teresi 11 kalori (100 g) Besin puanı: 68 Akar su boylarında yetişen bu bitki mineral eksikliğini gidermede kullanılır.

  • 9
  • 22

Mandalina 53 kalori (100 g) Besin puanı: 67 Turunçgillerden şeker içeriği yüksek bu meyve, karotenoid ve A vitamin bakımından zengindir.

  • 10
  • 22

Bezelye 77 kalori (100 g) Besin puanı: 67 Bezelyede çok mitarda fosfor, magnezyum, demir, çinko, bakır ve lif vardır.

  • 11
  • 22

Yeşil soğan 27 kalori (100 g) Besin puanı: 65 Bakır, fosfor ve magnezyum bakımından zengin yeşil soğan aynı zamanda iyi bir K vitamin kaynağıdır.

  • 12
  • 22

Kırmızı lahana 31 kalori (100 g) Besin puanı: 65 Vitaminler bakımından zengin bu bitkinin yabani akrabalarının Avrupa veya Akdeniz'de deniz kenarında yetişen bir bitki olduğu tahmin ediliyor.

  • 13
  • 22

Pembe greyfurt 42 kalori (100 g) Besin puanı: 64 Pembe greyfurtta, karotenoid ve likopen pigmentlerinin birikmesi nedeniyle dilimleri kırmızımsı bir renk alır.

  • 14
  • 22

Karahindiba yaprağı 45 kalori (100 g) Besin puanı: 64 Karahindiba yaprağı A ve C vitaminleri ile kalsiyum bakımından zengindir.

  • 15
  • 22

Ispanak 29 kalori (100 g) Besin puanı: 64 Magnezyum, folat, A vitamini ve karotenoidler bakımından zengin olan ıspanağın dondurulmuşu tazesinden daha besleyicidir.

  • 16
  • 22

Pul biber 282 kalori (100 g) Besin puanı: 63 A, C, E vitaminleri, fenolik bileşikler ve karotenoidler bakımından zengindir.

  • 17
  • 22

Fesleğen / reyhan 23 kalori (100 g) Besin puanı: 63 Kalbi korumada etkili bir bitki olarak biliniyor. Mantara ve bakteriye karşı etkili olduğu sanılıyor.

  • 18
  • 22

Kara lahana 32 kalori (100 g) Besin puanı: 63 Ortasında yumrusu olmayan bir tür lahana.

  • 19
  • 22

Acı biber 324 kalori (100 g) Besin puanı: 62 Capsicum bitkisinin meyvesi olan acı biber, kapsaisinoid, karotenoid ve askorbik asit ve antioksidanlar bakımından zengindir.

  • 20
  • 22

Brokoli 22 kalori (100 g) Besin puanı: 62 Bildiğimiz brokoliden farklıdır. Sapları daha uzun, çiçek kısmı daha küçük olan bu sebze turpgillerdendir.

  • 21
  • 22
  • 22
  • 22