Bal
Herkesin evinde bulunsa da antibiyotik özelliği pek az bilinir. Özellikle öksürüğe karşı iyi gelir ve uyku kalitesini arttırır.
Lahana
Lahana yüzyıllardır iyileştirici özelliği ile kullanılır. Eski Yunanlılarda hazımsızlık ve besin zehirlenmesine lahana çorbası tavsiye edilirdi. Eski Mısırlılar şarabın zehrini azaltmak için yemeklerden önce kabak yerdi. İngilizler savaş zamanında lahanayı cephede ülsere iyi geldiği için tercih ederdi. Antioksidan deposu lahana kronik rahatsızlıkları önler ve damar sağlığını arttırır.
Elma sirkesi
Elma sirkesi arterit ağrısına iyi geldiği, sindirime yardımcı olduğu ve enfeksiyonları tedavi ettiği gerekçesiyle tercih edilir. Bakteriyel enfeksiyondan kaynaklı ishale iyi geldiği söylenir. Bağırsak spazmlarını önler. 1 kaşığı 2 kaşık suyla karıştırıp tüketebilirsiniz.
Soğan
Antibakteriyel ve antiseptik özellikleri vardır. Taze soğan enfeksiyonlara iyi gelir. Soğan suyuna 2-3 kaşık bal ekleyerek içerseniz faydasını arttırmış olursunuz. Virüs kaynaklı hastalıklara karşı etkilidir.
Sarımsak
Antiviral ve antibakteriyel özelliği vardır. Solunum yolları için mucize sebzedir. Yaraların dezenfektesini sağlar. Bağırsak enfeksiyonlarına karşı kullanılan antibiyotiklerden 100 kat daha etkili olduğu yapılan bir araştırmayla ortaya çıkarılmıştır.
Zerdeçal
Zerdeçal da doğal bir antiseptik ve antibiyotiktir. Yüzyıllardır ufak kesiklerden cilt ülserlerine karşı pek çok hastalığa karşı kullanılmaktadır. Zerdeçal yağı yaraların enfekte olmasını engeller. Cilt lekelerine karşı etkili olduğu da söylenir.
Zencefil Antibiyotik özelliğiyle bilinir. Yiyeceklerden kaynaklanan bakteri enfeksiyonlarına karşı etkilidir. Ülsere karşı etkili olduğu söylenir.
Herhangi bir hastalık için alternatif yolları denemeden önce mutlaka doktora başvurun.