FOTO GALERİ

Buzdolabına koyarsanız zehre dönüşen yiyecekler

Bazı besinlerin buzdolabına konulduğunda hastalığa neden olduğunu biliyor muydunuz? Peki, bu besinler nelerdir?

  • 1
  • 6

İşte duyunca çok şaşıracağınız buzdolabına girince hastalıklara neden olan besinler... 

  • 2
  • 6

TATLILAR


Bal, reçel ve çikolata gibi tatlı besinler buzdolabında organik özelliklerini yitirerek tatlarının yanı sıra reçel ve balın akışkanlığı da bozulur. 

  • 3
  • 6

KAHVE


Buzdolabının soğuk ve nemi kahvenin hem lezzetini hem de görüntüsünü bozar. 

  • 4
  • 6

PATATES


Emilimi yüksek bir besin olan patates durduğu ortamın kokusu ile tadı değişir. Buzdolabında bir günde fazla kalan patates bozulur fakat görüntüsü aynı kaldığında fark edemeyiz. Ancak pişirilen patates bağırsak hastalıklarının yaşanmasına sebebiyet verebilir. 

  • 5
  • 6

SARIMSAK


Antibakteriyel etkiye sahip sarımsak sadece 2 gün boyunca buzdolabında kaldığında bakteri üretir. 

  • 6
  • 6

DOMATES


Yıllardır herkesin yanlış bildiği bilgilerden biri domatesin bozulmaması için buzdolabıya konulması gerektiğidir. Aslında domates buzdolabıya konulunca organik yapısı soğuk havadan dolayı bozulur. Kabukları kırışan domates bakteri oluşturmaya başlar ve tüketilen bu domatesler sindirim hastalıklarına neden olur.