FOTO GALERİ

Bu besinleri sakın birlikte tüketmeyin

Bazı besinler aynı değerlere sahip olduğundan beraber tüketilmesinde sakınca olduğunu biliyor muydunuz? Sizler için beraber tüketildiğinde zehir etkisi yapan besinleri araştırdık.

  • 1
  • 9

SÜT VE TAVUK


Süt ve tavuk aynı maddeleri içerdikleri için aşırı protein ve kalsiyuma neden olabilir. Ayrıca sütün içerdiği laktik asit tavuğun mide ekşimesine neden olur.   

  • 2
  • 9

NAR VE KIRMIZI ET


Tuzlanmış et ile beraber nar veya üzüm gibi meyvelerin tüketilmesi önerilmez. Nedeni bu meyvelerin kan yapıcı özellikleri ile kırmızı etin özelliklerinin  aynı olmasıdır. Fazla kan yapıcı madde alerjiye sebebiyet verebilir.    

  • 3
  • 9

ERİK VE ŞEFTALİ


Asit oranı fazla olan bu meyveler mide asidini artırma olasılığı olduğundan uzmanlar tarafından aynı zamanda tüketilmesi önerilemez. Ayrıca her iki meyvenin de alerjik reaksiyona neden olma ihtimali yüksektir. Bu iki meyve aynı anda tüketildiğinde reflü yada mide delinmesi gibi hastalıklara neden olabilir.   

  • 4
  • 9

SÜT VE BALIK


Balık ve süt ile birlikte tüketildiğinde alınan fazla protein vücutta toksik etki yaratabilir. Ayrıca beslenme uzmanları süt ve ekşi gıdaların (örneğin; sirke, şarap) aynı gün tüketilmemesi gerektiğini belirtiyor.

  • 5
  • 9

YOĞURT TURP


İçerdiği asit maddeler başka bir asit madde ile aynı ortamda bulunduğunda zehirlenme etkisi yapabiliyor. Turpta içerdiği asitli ve gazlı maddeler yüzünden yoğurtla beraber tüketildiğinde mide de yanma gibi rahatsızlığa neden olur. Ayrıca taze olmayan balıkla da yoğur ya da süt ürünü tüketilmemelidir. Çünkü taze olmayan balıktaki vitaminler yoğurdun asidi ile birleşince zehirlenme etkisi yapar.   

  • 6
  • 9

SİRKE VE PİRİNÇ


Pirinç, lifli içeriğe sahip olduğundan oldukça faydalıdır. Ancak sirke içeren turşu gibi yiyeceklerle beraber tüketildiğinde pirinç bu özelliğini kaybeder.   

  • 7
  • 9

SARIMSAK VE SOĞAN


Bilindiği gibi her ikisi de güçlü birer antioksidandır. Ancak fazla tüketildiğinde vücuttaki kan akışını hızlandırabilir.    

  • 8
  • 9

ROKA VE BALIK


Roka ve balık yüksek miktarda vitamin ve mineraller bakımından oldukça zengindir. Özellikle roka tam bir demir deposudur. Ancak iki besin aynı anda tüketilince roka sayesinde vücuda giren demir maddesi Balık yüzünden hızlı emilime uğrayarak vücuttan atılır. Bu da demir oranını düşürebilir.   

  • 9
  • 9

KARPUZ VE KAVUN


İkisinde de şeker ve sıvı oranı yüksek olduğundan fayda sağlamak yerine zarara dönüşürler. Aynı anda tüketildiğinde kanı fazla sulandırır ayrıca yüksek tansiyona neden olabilir. Özellikle şeker hassasiyeti olan kişilerin bu iki meyveyi aynı anda tüketilmesi önerilmez.