FOTO GALERİ

Bu besini sofranızın baştacı yapın! Vücuttaki zehri yok eden tek besin!

Öyle bir besin var ki faydaları bilimsel olarak kanıtlanmış vücutta biriken zehirli toksinlerden arınmada çok etkili. Bu besin küçük büyük herkesin mutlaka tüketmesi gereken, faydaları bilimsel olarak kanıtlanmış tahinden başkası değil. Mevsim geçişlerinde çoğalan gribal hastalıklara karşı vücudumuzu savunan süper besinlerden olan tahinin ham maddesi susamdır. Mucizevi besin tahin içerdiği zengin vitaminler sayesinde birçok hastalığa kalkan oluyor. Tahinin faydaları saymakla bitmiyor...Uzmanlar mucizevi besin tahinin faydalarını açıkladı...

  • 1
  • 16
Mevsimsel hastalıklar yavaş yavaş kapıları çalıyor. Sizlere bu hastalıklara karşı vücuda direnç kazandıran bir besinden bahsedeceğiz:
  • 2
  • 16
Tahin E, C ve B vitaminleri açısından zengindir.
Hücre yapısının bozulmasını engeller.
Yaraların iyileşmesini hızlandırır.
  • 3
  • 16
Kansere karşı koruyucudur. Damar sertliğini ve tıkanmalarını engeller. İdrar söktürücüdür.
Cildi güzelleştirir. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Göz sağlığı için hayati önem taşır.
  • 4
  • 16
Vücuda alınan ağır metaller, zehirli bileşikler, radyasyon ve bazı ilaçların yarattığı toksinlere karşı koruma sağlar.
Yaşlanmaya bağlı hafıza kayıplarının (Alzheimer) önlenmesinde olumlu etkisi olduğu kanıtlanmıştır.
  • 5
  • 16
Tahinde çok miktarda bulunan E vitamini ile tüm bu yararları da vücudumuza kazandırabiliriz.
E vitamini çok güçlü bir antioksidandır. Vücuda enerji verir.
İki çorba kaşığı tahinde yaklaşık yarım kilo biftekteki kadar protein vardır.
  • 6
  • 16
Kendine has özel bir kokusu olan tahin, suyla temas etmedikçe uzun zaman bozulmadan saklanabilir.
Safra taşlarının düşürülmesinde, nefes darlığı ve bronşite faydalı olduğu bilinmektedir.
Anne sütünü arıtıcı özelliği bulunmaktadır. Çocukların beyin ve zeka gelişiminde etkilidir.
Kemik gelişiminde, yapısında bulunan bazı maddeler nedeniyle oldukça faydalıdır.
  • 7
  • 16
BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİYOR

Tek başına tadı hoş gelmese de, pekmezle karıştırmak suretiyle hem daha faydalı olur, hem lezzetli.
Pekmezle karıştırılarak tüketildiğinde sadece enerji vermekle kalmaz, hem kan yapar, hem kış aylarında üşümeyi engeller.
  • 8
  • 16
  • 9
  • 16
  • 10
  • 16
  • 11
  • 16
  • 12
  • 16
  • 13
  • 16
  • 14
  • 16
  • 15
  • 16
  • 16
  • 16