FOTO GALERİ

Besinlerin ömrünü uzatmanın yolları

Besinler en temel yaşam kaynağımızdır. Onların taze ve organik olması bağışıklık sistemimiz açısından büyük öneme sahip. İşte besinlerin ömrünü uzatmanın püf noktaları...

  • 1
  • 6
Besinler vücudumuzda en etkili kriterlerdir.Besin alırken bir çok kurala dikkat etmeliyiz. Besinlerin tazeliğinin vücudumuza etkisi de büyüktür. Taze besin, sağlıklı vitaminli ve minarali bol , içerisinde vücudumuza zarar verebilecek organizmaların oluşmadığı besinlerdir.Bu tarz besinleri tercih ederek besin zehirlenmelerinden korunulmalıdır. İşte besinler nasıl taze tutulur mutlaka bilmeniz gereken bilgiler...
  • 2
  • 6
ÇİLEK: Çilekleri buz dolabına uğurlamadan önce sirke ve su karışımıyla yıkayabilirsiniz. 10'a 1 ölçüde su ve sirkeyle yıkayacağınız çilekler hem dolapta hem de buzlukta daha uzun süre durabilecektir.
  • 3
  • 6
PEYNİR: Peynirin bozulmaması için peyniri kestiğiniz tarafa incecik bir tabaka şeklinde tereyağ sürebilirsiniz. Ya da peyniri yağlı kağıtla sarıp ardından plastik veya cam bir kaba koyarak saklayabilirsiniz.
  • 4
  • 6
BAL: Balı benmari usulü kısık ateşte asıtmak. Kristalize olan bal çözülüyor ve hemen eski formuna kavuşuyor. Çok fazla ısıtmamaya özen gösterin, aksi halde kıvamından da kaybetmiş olursunuz.
  • 5
  • 6
MUZ: Fazlaca olgunlaşmış muzları çöpe atmayın, kabuklarını soyup dilimleyip buzluğa atın. Muzlu tatlılar yaparken gönül rahatlığıyla kutlayın.
  • 6
  • 6
DOMATES SALÇASI: Domates salçasını daha uzun süre saklamak için üzerini düzleştirip bir yemek kaşığı zeytinyağı dökün.