Besinlerin ömrünü uzatmanın yolları
Besinler en temel yaşam kaynağımızdır. Onların taze ve organik olması bağışıklık sistemimiz açısından büyük öneme sahip. İşte besinlerin ömrünü uzatmanın püf noktaları...
Besinler vücudumuzda en etkili kriterlerdir.Besin alırken bir çok kurala dikkat etmeliyiz. Besinlerin tazeliğinin vücudumuza etkisi de büyüktür. Taze besin, sağlıklı vitaminli ve minarali bol , içerisinde vücudumuza zarar verebilecek organizmaların oluşmadığı besinlerdir.Bu tarz besinleri tercih ederek besin zehirlenmelerinden korunulmalıdır. İşte besinler nasıl taze tutulur mutlaka bilmeniz gereken bilgiler...
ÇİLEK: Çilekleri buz dolabına uğurlamadan önce sirke ve su karışımıyla yıkayabilirsiniz. 10'a 1 ölçüde su ve sirkeyle yıkayacağınız çilekler hem dolapta hem de buzlukta daha uzun süre durabilecektir.
PEYNİR: Peynirin bozulmaması için peyniri kestiğiniz tarafa incecik bir tabaka şeklinde tereyağ sürebilirsiniz. Ya da peyniri yağlı kağıtla sarıp ardından plastik veya cam bir kaba koyarak saklayabilirsiniz.
BAL: Balı benmari usulü kısık ateşte asıtmak. Kristalize olan bal çözülüyor ve hemen eski formuna kavuşuyor. Çok fazla ısıtmamaya özen gösterin, aksi halde kıvamından da kaybetmiş olursunuz.
MUZ: Fazlaca olgunlaşmış muzları çöpe atmayın, kabuklarını soyup dilimleyip buzluğa atın. Muzlu tatlılar yaparken gönül rahatlığıyla kutlayın.
DOMATES SALÇASI: Domates salçasını daha uzun süre saklamak için üzerini düzleştirip bir yemek kaşığı zeytinyağı dökün.