FOTO GALERİ

Besinlerin az bilinen özellikleri

Ömrümüzün çok ciddi bir bölümünü yemek yiyerek geçiriyoruz. Buna rağmen tükettiğimiz yiyeceklerle ilgili neredeyse hiçbir şey bilmiyoruz!

  • 1
  • 16
Hindistan cevizi suyu acil bir durumda kan plazmasının yerini alacak şekilde kullanılabilir.
  • 2
  • 16
Bilim adamları fıstık ezmesini yüksek karbon içeriğinden dolayı elmas haline getirebilirler.
  • 3
  • 16
Tat ve koku duygumuz kabin basıncı altında yüzde 30 oranında düştüğü için uçakta yediğimiz yemeklerden zevk alamayız.
  • 4
  • 16
Dünyada o kadar çok elma çeşidi vardır ki, hepsinden birer tane tatmak isteseniz 20 yıl boyunca her gün elma yemek zorunda kalırsınız.
  • 5
  • 16
Dünyada en çok çalınan yiyecek peynirdir, yüzde 4'ü her yıl kaybolur.
  • 6
  • 16
Her 100 gram çikolata barını üretmek için yaklaşık olarak 1700 litre su kullanılır.
  • 7
  • 16
Patatesler içerdiği su ve kimyasallar dolayısıyla, Wi-Fi sinyallerini çekip yansıtabilir.
  • 8
  • 16
Dünyadaki ilk dinamit fındık yağı kullanılarak üretildi. Fındık yağı, dinamitin ana maddelerinden biri olan nitrogliserin içerir.
  • 9
  • 16
Marketlerde satılan 'yüzde 100 saf portakal suyu', aslında yüzde 100 aromalıdır.
  • 10
  • 16
Eskimolar da tıpkı bizim gibi yiyeceklerin çürümelerini önlemek için buzdolabı kullanırlar.
  • 11
  • 16
İnsan doğası gereği, yaradılıştan itibaren tatlıya düşkündür.
  • 12
  • 16
1800'lü yıllarda ketçap hap formuna getirilip ishal ilacı olarak satıldı.
  • 13
  • 16
İçeriğindeki kimyasallar sebebiyle sarımsak direkt olarak ciltte uzun süre kalırsa üçüncü dereceden yanıklara neden olabilir.
  • 14
  • 16
10 Ağustos 2015'te NASA astronotları uzayda ilk kez yetiştirilen marulları yedi.
  • 15
  • 16
Vejetaryenlik 2050 yılına kadar dünya çapında kabul görürse, yılda yaklaşık 7 milyon insanın ölümü önlenebilir.
  • 16
  • 16