Besinlerin az bilinen özellikleri
Ömrümüzün çok ciddi bir bölümünü yemek yiyerek geçiriyoruz. Buna rağmen tükettiğimiz yiyeceklerle ilgili neredeyse hiçbir şey bilmiyoruz!
Hindistan cevizi suyu acil bir durumda kan plazmasının yerini alacak şekilde kullanılabilir.
Bilim adamları fıstık ezmesini yüksek karbon içeriğinden dolayı elmas haline getirebilirler.
Tat ve koku duygumuz kabin basıncı altında yüzde 30 oranında düştüğü için uçakta yediğimiz yemeklerden zevk alamayız.
Dünyada o kadar çok elma çeşidi vardır ki, hepsinden birer tane tatmak isteseniz 20 yıl boyunca her gün elma yemek zorunda kalırsınız.
Dünyada en çok çalınan yiyecek peynirdir, yüzde 4'ü her yıl kaybolur.
Her 100 gram çikolata barını üretmek için yaklaşık olarak 1700 litre su kullanılır.
Patatesler içerdiği su ve kimyasallar dolayısıyla, Wi-Fi sinyallerini çekip yansıtabilir.
Dünyadaki ilk dinamit fındık yağı kullanılarak üretildi. Fındık yağı, dinamitin ana maddelerinden biri olan nitrogliserin içerir.
Marketlerde satılan 'yüzde 100 saf portakal suyu', aslında yüzde 100 aromalıdır.
Eskimolar da tıpkı bizim gibi yiyeceklerin çürümelerini önlemek için buzdolabı kullanırlar.
İnsan doğası gereği, yaradılıştan itibaren tatlıya düşkündür.
1800'lü yıllarda ketçap hap formuna getirilip ishal ilacı olarak satıldı.
İçeriğindeki kimyasallar sebebiyle sarımsak direkt olarak ciltte uzun süre kalırsa üçüncü dereceden yanıklara neden olabilir.
10 Ağustos 2015'te NASA astronotları uzayda ilk kez yetiştirilen marulları yedi.
Vejetaryenlik 2050 yılına kadar dünya çapında kabul görürse, yılda yaklaşık 7 milyon insanın ölümü önlenebilir.