FOTO GALERİ

Ayvayı kabuğuyla yemenin faydaları

Kış aylarında hastalıklardan kurtulmanın formülü olan C vitamininin en büyük kaynaklarından ayvanın yararlarını sizler için derledik.

  • 1
  • 6
Sert olabildiği için birçok insanın kabuğunu soyarak tüketmesi aslında ayvadan alınacak yararları kısıtlıyor.

  • 2
  • 6
Ayva kabuğu aslında vücudun ihtiyacı olan lifi alması için önemli bir kaynak. Üstelik çiğ olarak tüketmenin yanı sıra reçeli ve çayıda aynı değere sahip.

  • 3
  • 6
Ayvanın içerisinde bulunan 'kateşin epikateşin' denilen ayvaya buruk tadını veren bileşenler aynı zamanda mukozayı koruyarak olası kolon kanseri ve bağırsak hastalıklarını önlüyor.

  • 4
  • 6
Bu meyve sindirim sistemi hastalıklarına iyi geldiği gibi ishal, mide ağrısı ve bulantıyı hızlı bir şekilde geçirir.

  • 5
  • 6
Ayva suyunun gastrik ülserin iyileşmesine katkı sağladığı ve gastrointestinal sistemi rahatlattığı da bilinen bir gerçek.

  • 6
  • 6