Ayvayı kabuğuyla yemenin faydaları
Kış aylarında hastalıklardan kurtulmanın formülü olan C vitamininin en büyük kaynaklarından ayvanın yararlarını sizler için derledik.
Sert olabildiği için birçok insanın kabuğunu soyarak tüketmesi aslında ayvadan alınacak yararları kısıtlıyor.
Ayva kabuğu aslında vücudun ihtiyacı olan lifi alması için önemli bir kaynak. Üstelik çiğ olarak tüketmenin yanı sıra reçeli ve çayıda aynı değere sahip.
Ayvanın içerisinde bulunan 'kateşin epikateşin' denilen ayvaya buruk tadını veren bileşenler aynı zamanda mukozayı koruyarak olası kolon kanseri ve bağırsak hastalıklarını önlüyor.
Bu meyve sindirim sistemi hastalıklarına iyi geldiği gibi ishal, mide ağrısı ve bulantıyı hızlı bir şekilde geçirir.
Ayva suyunun gastrik ülserin iyileşmesine katkı sağladığı ve gastrointestinal sistemi rahatlattığı da bilinen bir gerçek.