FOTO GALERİ

Artan pilavı ısıtmak sizi zehirleyebilir!

Kuzey Karolina Üniversitesi'nden Gıda Güvenliği Uzmanı Benjamin Champan, yaptığı araştırmanın sonucunda bu bilgileri verdi. Eğer artan pilavı doğru yöntemle ısıtmazsanız sağlığınızı tehlikeye atabilirsiniz!

  • 1
  • 8
Pilav yaparken pirinçlerin piştiği sürede 'bacillus cereus' mikrobu ölmeyebiliyor.
  • 2
  • 8
Besinlerde ve toprakta bulunan bu bakterinin bazı türleri, gıda kaynaklı hastalıklara hatta besin zehirlenmesine neden olabilir.
  • 3
  • 8
Pişirme sırasında ölmeyen bakteri, pilavı oda sıcaklığında beklettiğiniz takdirde gelişmeye ve üremeye başlıyor.
  • 4
  • 8
Su ve diğer maddeler de ayrıca bakterinin gelişmesine uygun ortam oluşturuyor.
  • 5
  • 8
Gelişen bakteriler ise toksin açığa çıkartıyor. Açığa çıkan toksinlerden ısıya dayanıklı olanlar da bulunabiliyor.
  • 6
  • 8
Bu nedenle eğer tekrar ısıtılan pilavdan zehirlenmek istemiyorsanız kalan pilavı buzdolabında saklamalısınız.
  • 7
  • 8
Pişirildikten sonra 2 saat içinde buzdolabına koymalısınız.
  • 8
  • 8
(yenisafak)