FOTO GALERİ

Acıktıran ve iştah kapatan besinler!

Bazı kişiler hem fazla kiloları yüzünden kendisinden şikayetçidir ve iştahını dizginleyemez. Yeme eylemine başladığında adeta hiçbir kuvvet engel olamaz. Ancak şu bir gerçek ki; o kişi kilo vermeyi çok ama çok istemektedir... Peki o zaman sorun nedir? Sorun, muhtemelen o kişinin yanlış beslenme tarzıdır. Zira, kimi besinler vardır ki acıktırır, kimileri de iştah kapatır. Bu nedenle hem iştahını dizginlemek hem de bu sayede kilosunu kontrol altında tutmak, hatta fazla kilolarını vermek isteyenler tükettikleri besin maddelerini iyi tanımak zorundadırlar. İşte acıktıran ve iştah kesen yiyecekler...

  • 1
  • 21
ÖNÜNÜZE GELENİ YEMEYİN! Gün içerisinde bir türlü doymak bilmiyorsanız, sürekli acıkıyorsanız, kendinize 'dur' diyemiyorsanız ve bir şeyler yeme ihtiyacı hissediyorsanız yapmanız gereken tek şey doğru besini tercih etmektir. Çünkü bazı besinler sizin kurt gibi acıkmanıza neden olurken, bazı besinlerde uzun süre tok kalmanızı sağlamaktadır. Yani diğer bir değişle, önünüze her konulanı yememeniz ve kitabına göre beslenmeniz gerekiyor. Bunun aksini yaptığınızda ise her geçen gün vücudunuzdan sarkan fazlalıkların farkına varmanız içten bile değildir." Uzmanlar acıkmamızı sağlayan besinleri, iştahımızı kapatan besinleri ve iştahımızı kapatmak için yapılması gerekenleri şöyle sıraladı:
  • 2
  • 21
ACIKMANIZI SAĞLAYAN BESİNLER

TUZ

İştahınızın açılmasına yardımcı olur. Tuzlu bir besinin hemen arkasından tatlı bir besin tüketme ihtiyacı hissedersiniz. Bunun nedeni kan şekerinizdeki iniş çıkışlardır. Aşırı tuz tüketiminden uzak durunuz.
  • 3
  • 21
KIRMIZI BİBER (ACI BİBER)

Diğer bir iştah açıcı besin maddesi de acı biberdir. Acı biber tükettiğinizde doygunluk hissinizi anlamanız zor olmaktadır.
  • 4
  • 21
PATATES

Glisemik indeksi en yüksek besinler arasındadır.
  • 5
  • 21
NOHUT

Midenin temizlenmesine yardımcı olur. Aynı zamanda iştahı da açar. Tüketimi hafta da 3 porsiyonu(yani 12 çorba kaşığı) geçmemelidir.
  • 6
  • 21
HAVUÇ

Glisemik indeks değeri en yüksek sebzelerdendir.
  • 7
  • 21
MISIR

Glisemik indeks değeri yüksek olan besinlerdendir. Yendikten sonra açlık hissi uyandırır. Diyet esnasında çok fazla tercih edilmemelidir.
  • 8
  • 21
TARÇIN, GREYFURT, KARALAHANA

İştahınızın açılmasına yardımcı olan diğer besinlerdir.
  • 9
  • 21
AVOKADO

Kansere karşı korur. Aynı zamanda yüksek miktarda B6 vitamini içerir.
  • 10
  • 21
SARDALYA

Kan şekerinin dengelenmesine yardımcı olur. Yüksek miktarda protein içermektedir.
  • 11
  • 21
BALIK

yüksek miktarda iyot içerir. İyot, tiroit hormonlarının yapımında kullanılır. Açlık duygusunun oluşumuna engel olur.
  • 12
  • 21
YUMURTA VE DİL PEYNİRİ

Protein yönünden zengindir. Tok tutucu özelliğe sahiptir.
  • 13
  • 21
KEPEKLİ MAKARNA

Lif içermektedir. Tüketildikten sonra hacimlerinin % 20'si kadar genişleme özelliğine sahiptirler.
  • 14
  • 21
ESMER PİRİNÇ

Glisemik indeks değeri düşük olan besinlerdendir. Kan şekerini dengede tutar. Uzun süre tokluk sağlar.
  • 15
  • 21
BROKOLİ

Krom içerir. İnsülin dengesinin korunmasına yardımcı olur.
  • 16
  • 21
BÖĞÜRTLEN

Antioksidant yönünden zengindir. Yoğurtla beraber tüketeceğiniz böğürtlen uzun süre tok kalmanıza yardımcı olur.
  • 17
  • 21
YULAF EZMESİ,ELMA, BADEM, IHLAMUR ÇAYI

İştahınızın kapanmasına yardımcı olan diğer besinlerdir.
  • 18
  • 21
İŞTAHINIZIN KAPANMASI İÇİN YAPILMASI GEREKENLER

-Tercih ettiğiniz besinleri tüketirken iyice çiğneyin. Besinler en minik hale geldikten sonra yutma işlemini gerçekleştirin. Yani, hızlı besin tüketimi yerine yavaş besin tüketimini seçin,
  • 19
  • 21
-Öğün aralarında atıştırma duygunuzu dişlerinizi fırçalayarak erteleyebilirsiniz,
  • 20
  • 21
-Gün içerisindeki su tüketiminize dikkat edin,
  • 21
  • 21
-Düşük glisemik indeks değerine sahip besinleri tercih edin. (Örneğin; kurubaklagiller, tahıl ürünleri, yeşil yapraklı sebzeler gibi)