Sağlıklı bir iftar için neler yenmeli?
Onbir ayın sultanı Ramazan için sayılı günler kaldı.
Uzmanlar iftarda çok fazla yiyerek mideyi doldurmamak gerektiğini vurguluyor.
Uzmanlar iftar yemeklerinin hafif olmasının sağlık açısından çok faydalı olduğunu söylüyor.
Peki sağlıklı bir iftar nasıl olmalı? İşte sağlıklı bir iftar için yemek tarifleri...
Süzme mercimek çorbası
Oruç tutanların çoğu 16,17 saat susuz kalıyor.
Uzmanlar susuz kalmanın vücuttaki su dengesini etkileyeceğini, iftarda ana yemek öncesi çorba tüketmenin faydalı olacağını söylüyor.
Akdeniz salatası
Yemeklerin yanında yenilen salata, ana yemeğin aşırı yenmesinin önüne geçiyor.
Bu nedenle vücudun gerekli mineral ve vitamin alması için iftarda bol salata tüketilmeli.
Sarımsaklı tavuk
Tavuk eti diğer etlere göre daha az yağlıdır.
Doymuş yağ ve kolestrol içeriği de azdır.
İftar menüsünde tavuk tüketmek besin açısından da oldukça faydalıdır.
Ev yapımı naneli ayran
Tok tutan ayran metobolizmanın yavaşlamasını da önler
Bu sebeple iftarda bol bol ayran tüketin.
Güllaç
Ramazanın vazgeçilmez tatlısı güllaç oldukça hafiftir.
Bol sütlü olması besin değerinin de fazla olmasını sağlar.
İftarda hafif tatlı olarak güllacı tercih etmenizde fayda var.