Faydaları saymakla bitmeyen çıntar mantarı, kalsiyum, fosfor, demir, B ve C vitaminleri bakımından oldukça zengindir. Protein içeriği oldukça fazladır. Fosfor, demir, sodyum, potasyum, magnezyum, B1 vitamini, B2 vitamini, Niasin ve C vitamini bulunmaktadır.
Mantarda bulunan bu vitamin ve minerallerin kaybolmaması için mantarların taze alınıp, bekletilmeden tüketilmesi gerekir. Çam mantarı sebze ve meyvelere oranla protein ve mineralce zengin olan mantarlar, vücut için gerekli olan tüm aminoasitleri içerir. Özellikle çocuklar için zihinsel gelişim ve öğrenme durumlarına iyi gelir.
Çok düşük kalorili olduğu için kilo sorunu olanlar rahatlıkla tüketebilir. Vejetaryenlerin imdadına koşan bu aminoasit deposu besin; ağrılara da iyi gelir.
Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir. Mide rahatsızlıkları ve romatizmal ağrılara iyi gelir. Yaşlanmayı geciktirir anti-ageing etkisi yapar. Kanserin iyileşme sürecine yardımcı olur. Cilt hastalıkları için mantarın suyu çok faydalıdır. Özellikle sivilcelere iyi gelir.
Günümüzün stresli yaşamına yardımcı olarak zihinsel yorgunluğa iyi gelir. Demir açısından oldukça zengin olan çam mantarı kansızlığa iyi gelir. Yağ içermediğinden kolesterolü olanlar için iyidir. İçindeki bol folik asit sayesinde kalp-damar hastalıklarının oluşmasını engeller.