Enfeksiyona karşı korur. Zararlı salmonella, helicobacter pylori ve escherichia coli (e. coli) türlerinin büyümesini engeller.
Protein, yağ ve karbonhidrat açısından iyi bir besindri. Ayrıca değerli A, D ve K vitaminlerine de katkıda bulunurlar; B vitaminleri; ve kalsiyum dahil mineraller.
Kefir, yoğurttan çok daha geniş ve çeşitli faydalı bakteri ve maya bileşiminden yararlanır. Bu mikroplar, sindirimi iyileştirmekten kolesterol seviyelerini düşürmeye kadar sağlığımıza çok sayıda faydası olan biyoaktif bileşiklerin üretilmesinden sorumludur.
Düzenli kefir tüketiminin yüksek tansiyonu olan kişiler için faydalı olabileceğini göstermektedir.
Kalp sağlığına faydalıdır.
Sindirimi iyileştirir.
Kemik sağlığına iyi gelir. Kalsiyum ve K2 vitamini açısından iyi bir kaynaktır.
Bağışıklığı güçlendirir.