Parfe tarifleri yaz mevsiminde çok araştırılıyor. Hem pratik hem de lezzetli olan parfe yapımı soğuk tatlı arayanların kurtarıcısı oluyor. Parfe tarifleri arasında en çok tercih edilen ise limonlu ve çilekli parfe. Yaz mevsiminde ferahlatan limonlu parfe malzemeleri arasında süt, krem şanti ve bisküvi yer alıyor. Peki, limonlu parfe nasıl yapılır? İşte size en özel parfe yapımı...
LİMONLU PARFE İÇİN MALZEMELER
2 su bardağı soğuk süt
2 poşet krem şanti
2 adet limon
2 yumurta
1 paket petibör bisküvi(burçak bisküvi de olabilir)
Yarım çay bardağı kadar damla çikolata
Yarım çay bardağı kadar iri dövülmüş ceviz
1 paket vanilya
Krem şanti dolapta beklerken bir kapta yumurtanın akını 1 su bardağı şeker ve vanilya ile çırpın.
Ardından limonların suyunu sıkın ve kabuğunu rendeleyin. Yumurta sarısını da ekleyin ve hepsini tekrar mikser ile çırpın.
Dolaptaki krem şantiyi alın yumurta aklarını ve sarılarını krem şantinin içine döküp bütün malzemeleri çırpın. Cevizleri de ekleyin.
Rondodan 1 paket bisküviyi geçirin. Borcama veya kullanacağınız kaplara çektiğiniz bisküvilerin yarısını koyun ve tepsinin her yerine eşit seklide yayın.
Krem şantili karışımı borcama veya kullanacağınız minik kalıplara dökün.
Kalan bisküvileri de damla çikolatalarla karıştırarak üzerine serpin. Derin dondurucu da 4 saat dondurun.
Servisten 10 dakika önce çıkarmanız yeterli olacaktır. Afiyet olsun.
Limonlu parfeyi isteğinize göre kayısı kurusu veya başka meyvelerle dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.