FOTO GALERİ

Yağsız patates kızartması tarifinin sırrı ortaya çıktı! İşte adeta damaklardan silinmeyecek o lezzet

Patates kızartması, pek çok insan tarafından sevilerek tüketilebiliyor. Ancak fazlaca yağlı olabilen bu yiyecek, zararlı etkilerinden dolayı çekince de oluşturabiliyor. Bu nedenle yağsız patates kızartması tarifi de birçok insan tarafından araştırılabiliyor. İşte detaylar…

  • 1
  • 6

Patates kızartması fazlaca yağlı olduğundan dolayı, sağlık açısından zararlı olabiliyor. Bu nedenle pek çok insan tarafından yağsız patates kızartması tarifi de araştırılabiliyor. Bu noktada, sadece 1 çorba kaşığı zeytinyağı ile hazırlanabilen fırında patates kızartması da devreye girebiliyor. Ayrıca söz konusu tarif adeta damaklardan silinmeyecek bir lezzeti de oluşturabiliyor.

  • 2
  • 6

Yağsız patates kızartması tarifi pek çok insan tarafından araştırılabiliyor. Nitekim yağsız patates kızartması tarifinin sırrı da ortaya çıktı. Çünkü sadece 1 çorba kaşığı zeytinyağı ile fırında patates kızartması hazırlanabiliyor. Ayrıca söz konusu yağsız patates kızartması tarifi için gerekli olan malzemeler hemen aşağıda yer alıyor.

  • 3
  • 6

1 yemek kaşığı zeytinyağı, ortalama yarım çay kaşığı toz pul biber, tuz ve 5 adet patates.

  • 4
  • 6

Yağsız patates kızartması tarifi için gerekli olan malzemeler toparlandıktan sonra, yağsız patates kızartması tarifinin hazırlanışına geçilebilir. Nitekim söz konusu hazırlanış yöntemi hemen aşağıda yer alıyor.

  • 5
  • 6

Öncelikle fırın tepsisinin alt kısmına yağlı bir kağıt serilir. Akabinde patatesler kabuklarından ayrılır ve yuvarlak bir şekilde kesilir. Sonra uzun uzun dilimlenir (bu dilimleme yöntemi ile patatesler hem çıtır bir kıvamda olur hem de daha hızlı pişer). Akabinde bir kabın içine zeytinyağı ile diğer baharatlar ilave edilir. Sonra patateslerle birlikte baharatlar karıştırılır ve tepsiye yerleştirilir (bu noktada patateslerin üst üste gelmemesine özen gösterilmesi gerekir). 200 derecede önceden ısıtılmış fırında yağsız patates kızartması pişirilir. Akabinde afiyetle tüketilebilir.

  • 6
  • 6

Yağsız patates kızartması ortalama 30 dakika içerisinde pişebilir. Bu nedenle yanmamasına dikkat edilmesi gerekir. Ayrıca aynı tarif, kabak kızartması veya patlıcan kızartması hazırlarken de denenebilir.