Bir avuç dolusu çam fıstığı yemek, bütün gün boyunca size yüksek enerji sağlar.
Çam fıstıkları mükemmel bir doymamış yağ deposudur ve kandaki kolesterol seviyesini düşürmeye yardımcı olur.
Akciğer hastalıklarında, verem, grip, soğuk algınlığı, nefes darlığı, bronşit, astım, öksürük, göğsü yumuşatma, balgam sökme sorunlarında faydalı etkileri vardır.
Çam fıstığı bol protein ve mineral içerir.
Çam fıstığındaki linoleik asit, vücutta meydana gelmesi olası birçok zehre karşı panzehir niteliği taşır.
100 gram çam fıstığı içeriğinde yaklaşık olarak 45 gram yağ, 31 gram protein, 5 gram karbonhidratla vitaminler, mineraller ve su yer alır.
C vitamini, B1 vitamini ve B2 vitamini en çok yer alan vitaminlerdir.
Resveratrol içeren fıstık ve fıstık türleri nitrik oksit üretiminin artmasını sağlayarak kalp ritimlerini düzenler. Bu sayede kalp krizi ve inme riski en aza indirgenmiş olur.
Safra kesesinin sağlığının korunmasında büyük etkisi olan fıstık, safra kesesinde meydana gelebilecek olası taş oluşumlarının da önüne geçmektedir. Safra kesesinin sağlığı için günde dört adet haftada 2 avuç tüketebilirsiniz.
Tüberküloz ve aneminin gelişmesini önlemeye yardımcıdır.
Vücutta romatizmal ağrılarda, siyatik, bel ağrısı, sırt ağrısı ve mafsal ağrılarını iyi gelmektedir.
İştahı azaltma ve bağışıklık sistemi güçlendirme gibi özellikleri de olan çam fıstığı, diyet yapanların da tercihidir.