FOTO GALERİ

Vücuda etkisi inanılmaz! Her gün bir bardak nar suyu içerseniz...

Sonbahara yaklaşılan dönemde havaların soğumasıyla soğuk algınlığı vb. şikayetler artmaya başladı. Narın ve nar suyunun faydaları da araştırılan konular arasında yer alıyor. Narın meşhur olduğu ay olan Ekim ayında, soğuk algınlığı için en çok tercih edilen meyvelerin başında nar suyu geliyor. Haberimizin devamında vücuda etkisi inanılmaz olan besinleri bulabilirsiniz.

  • 1
  • 24
ISPANAK

Sinir siteminin gelişiminde önemli bir rol oynayan folik asit ıspanakta oldukça fazladır. Bu sebeple hamileler için en çok ihtiyaç duyulan besinlerden birisidir.
  • 2
  • 24
ISPANAK

Kanser hücrelerine engel olarak oluşumunu ve gelişimini engeller. Ispanak içerdiği A vitamini ile göz sağlığını korur. Gözlerde oluşan şişliği ve tahrişi giderir. K vitamini sayesinde kemik sağlığını korur.
  • 3
  • 24
KEFİR

indirim sistemini düzenler. Damar sertliğini ve kas kasılmalarını önler. Sinir sistemini güçlendirir. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Mikrobik enfeksiyonlara karşı direnci artırır. Bağırsakları çalıştırır. Kronik yorgunluğu giderir. Stresi azaltır, sakinleştirir. Kolesterolü düşürür.
  • 4
  • 24
KEFİR

Sinirsel depresyonu ortadan kaldırır. Yüksek tansiyonu düzenler ve dengeler. Kan bozukluklarını giderir ve kanı temizler. Karaciğer rahatsızlıklarını iyileştirir. Kansızlığı önler.
  • 5
  • 24
KEFİR

Kan bozukluğunu giderir. Tırnakların sağlıklı kalmasını sağlar. Cildi güzelleştirir ve parlaklık verir. Egzama ve benzeri deri hastalıklarına iyi gelir. Yara ve yanıkların hızla iyileşmesini sağlar.
  • 6
  • 24
SOĞAN

Soğanlardaki kersetin (ve diğer flavonoidler) enflamasyonun önlenmesine yardımcı olur. Soğan ayrıca, hücrelerin histamin salmasını engelleyerek alerjilerin tedavisine de yardımcı olur.
  • 7
  • 24
SOĞAN

Kuersetinin antihistaminik özellikleri de burun tıkanıklığını azaltmada yararlıdır. Soğanın antibiyotik etkileri yara iyileşmesini hızlandırır.
  • 8
  • 24
KİVİ

Kivi C vitamini, E vitamini ve potasyum ile birlikte kalp-damar sağlığının korunmasına yardımcı olan koruyucu polifenoller bakımından zengindir.
  • 9
  • 24
KİVİ

Bir araştırma, bu meyvenin kandaki trigliseritlerin azaltılmasına yardımcı olan ve böylece genel kalp sağlığını iyileştiren inhibe edici aktiviteler yaptığını ortaya koymuştur.
  • 10
  • 24
ZENCEFİL

Sinir uçlarında uyarı alabilen özelleşmiş hücreleri etki ederek ağrı kesici özelliği olduğu tespit edilmiştir. Doğrudan ağrıyı kesici ve ağrıya sebep olan iltihaplanmaları azalttığı gözlemlenmiştir.

Artrit (eklem yangısı) üzerinde olumlu etki oluşturduğu, yapılan araştırmalarda ayakta diz ağrısını hafiflettiği ve osteoartritte etkili olduğu kanıtlanmıştır.
  • 11
  • 24
ZENCEFİL

Zencefil, kadınların regl döneminde meydana gelen ağrılarını hafifletmeye yardımcıdır. Yapılan araştırmalar da bu sonucu doğrular niteliktedir. Zencefilin bu etkisini tespit etmek için yapılan bir araştırmada 150 kadına regl döneminin ilk 3 gününde 1 gram zencefil verildi. Çıkan sonuç ağrı kesici ilaçların etkisi karşılaştırıldığı zaman aynı etkiyi gösterdiği saptanmıştır.Bu sebeple doğal bir ilaç olan zencefilin regl döneminde kullanılması önerilir.

Genellikle sporcularda spazm ve kramp şeklinde oluşan kas ağrılarına iyi gelir. Bunun için günde 2 gram zencefil tüketilmesinin bu sorunu azalttığı araştırmalarla kanıtlanmıştır.
  • 12
  • 24
BROKOLİ

Brokoli gibi doğal lifli besinler yiyecekleri tüketmek, bağırsak sağlığını destekler, kabızlığı önler, insülin duyarlılığını arttırır ve kolon kanseri riskini azaltır. Ayrıca bağışıklık sistemini korur ve iltihaplanmayı önlemede rol alır. Uygun lif, safra ve dışkı yoluyla günlük toksin atılımı için çok önemli olan düzenliliği destekler.
  • 13
  • 24
BROKOLİ

Brokoli içinde bulunan magnezyum ve vitaminler asitliği iyileştirir, besinlerin uygun sindirimi ve emilimini kolaylaştırır, iltihabı azaltarak mideyi rahatlatır. Brokolide bulunan kemferol bileşiği bağırsaklarda sağlıklı bakteri düzeylerini korumaya ve mide astarını sağlıklı tutmaya yardımcı olur.
  • 14
  • 24
TURP

Alabaş olarak bilinen beyaz turpun ağrı giderici etkisi vardır; beyaz turp özellikle romatizma kaynaklı ağrıların azalmasına yardımcı olur. Beyaz turp, sinir, stres azaltıcıdır; yorgunluk, sinir, stres gibi problemleri kan basıncını düzenleme etkisi sayesinde azaltmaktadır.
  • 15
  • 24
TURP

C vitamini denildiğinde akıllara narenciye gelir ama kırmızı turpun C vitamini özelliği atlanmamalıdır. C vitamini hem soğuk algınlığından korur hem de kıkırdağı oluşturan kolajenin yapılmasını sağlar.
  • 16
  • 24
KIRMIZI BİBER

Bazı kırmızı biber türleri, özellikle sıcak olanları, bileşik kapsaisin içerir. Kapsaisin, iltihap ve ağrıyı azaltmak için sinir hücrelerinizdeki alıcılara bağlanır. Bu nedenle kırmızı biber, artrit, sinir hasarı ve sindirim sorunları da dahil olmak üzere çeşitli enflamatuar ve otoimmün koşullara karşı koruma sağlar.
  • 17
  • 24
KIRMIZI BİBER

Kırmızı biber, demir ve E vitamini bakımından zengindir, sağlıklı kan için hayati önem taşıyan iki mikro besindir.

Demir, kırmızı kan hücrelerinde, vücudunuz boyunca oksijen taşımaya yardımcı olan bir protein olan hemoglobinin çok önemli bir parçasıdır, bu hücrelere sağlıklı membranlar oluşturmak için E vitamini gerekir. Bu nedenle, bu besinlerin herhangi birindeki eksiklikler kırmızı kan hücresi sayınızı azaltabilir. Bu, anemi, yorgunluk, soluk cilt ve nefes darlığı ile işaretlenmiş bir durum olabilir.
  • 18
  • 24
PIRASA

Pırasalar, kan damarlarının astarlarını serbest radikallere karşı koruyan bir flavonoid olan kaempherol içerir. Kaempherol, doğal bir dilatör olarak görev yapan ve kan damarlarını gevşeten nitrik oksit üretimini uyarır.
  • 19
  • 24
PIRASA

Kan damarlarının dinlenmesini sağlar ve hipertansiyon riskini azaltır. Pırasa, vücudunuzdaki her doku için faydalı olan bol miktarda K vitamini içerir. Düşük seviyede K vitamini kanamaya neden olabilir ve kan dolaşımını olumsuz yönde etkiler.
  • 20
  • 24
PIRASA

Kronik inflamasyon (iltihap) kalp sağlığı için zararlıdır. K Vitamini diyabet, obezite ve romatoid artrit gibi kronik enflamatuar hastalıklara karşı savaşabilen anti-enflamatuar özelliklere sahiptir. Pırasadaki bol miktarda K vitamini, kronik enflamatuar hastalıkları ve atardamarların istenmeyen kireçlenmelerini önler. K vitaminin yanı sıra, pırasadaki B6 vitamini ayrıca antienflamatuar faydalar sağlar.
  • 21
  • 24
NAR

Nar bol miktarda C vitamini, polyphenol, demir, potasyum içerir ve bağışıklık sistemini kuvvetlendirir. Ayrıca kolestrol ve şekeri dengeleyen nar, kanser hücrelerinin gelişmesine engel olurken, kalp sağlığının korunmasında da yardımcı olur.
  • 22
  • 24
NAR

Nar, B5, B6, C ve E, C, B1 ve B2 vitaminlerinin yanında zengin potasyum, magnezyum ve folat içeriyor. Yaklaşık bir su bardağı nar suyu günlük ihtiyacımız olan C vitamininin % 25’ini karşılar. İsmi Kuranı-ı Kerim’de geçtiği için, halk arasında ‘Cennet Meyvesi’ olarak da adlandırılan narı günlük tükettiğinizde yorgunluğu giderir ve vücuda zindelik kazandır.
  • 23
  • 24
NAR

Grip virüslerini yok edici özelliği vardır, gribal enfeksiyonlara karşı çok etkilidir.

Kanda oksitlenmeyi engeller, bunu içerdiği antioksidanlar sayesinde yapar.
  • 24
  • 24
Nar özü, antibiyoktiklerle kullanıldığında dirençli bakterileri de öldürebilir.

Kalp ve damar sağlığının korunmasını sağlar.Damar tıkanıklığını önleyici etkisi vardır.

Kanserin yayılma hızını azaltır ve kanser hücrelerini öldürme özelliği vardır.

Kolesterol ve şekeri dengeler

Kan yapıcı özelliği vardır.