FOTO GALERİ

Virüse karşı temiz kafe ve restoran nasıl seçilir?

Koronavirüs tedbirleri kapsamında kapatılan kafe ve restoranlar 1 Haziran'da tekrar faaliyete başlayacak. Virüs riskinin artmaması için kafe ve restoranlar nasıl olmalı? İşte virüse karşı kafe ve restoran seçmenin püf noktaları…

  • 1
  • 14

Koronavirüse karşı kafe ve restoran seçimi büyük bir öneme sahip. Çünkü buralarda alınan temizlik önlemleri virüsün bulaşma riskini azaltıyor. Peki, virüse karşı temiz restoran seçmenin püf noktası nedir?

  • 2
  • 14

Koronavirüs tedbirleri kapsamında kapatılan ve 1 Haziran'da tekrar faaliyete başlayacak kafe ve restoranlarda uyulması gereken kurallara ilişkin DHA'ya açıklama yapan Gazi Üniversitesi Rektörü, Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ahmet Demircan, kafe ve restoranlara ilişkin temizlik önlemlerini anlattı.

  • 3
  • 14

Kafe ve restoranlara gidecek olanların bu işletmelerin daha çok açık alanlarını tercih etmelerini söyleyen Prof. Dr. Demircan, dikkat edilmesi gerekenleri şöyle sıraladı:

  • 4
  • 14

Sosyal mesafeye dikkat edilmeli ve içerideyken yemek dışı zamanlarda maske takılmalı.

  • 5
  • 14

El yıkamak, hijyen her zaman önemli. 

  • 6
  • 14

Metrekareye düşen insan sayısı ve ortamın havalandırılması bunları işleyeceğiz. Enfekte sayımız, vaka sayımız artarsa tekrar gözden geçirilir buraların açık kalması. 

  • 7
  • 14

Servis ürünlerinden virüs bulaşma olasılığı pek yok. 60 derecenin üzerinde yıkanmalı. 

  • 8
  • 14

Uygun yüzey, uygun maddeyse klorlu sularla temizlenmeli. Bunlara harfiyen dikkat edilirse o zaman bulaşma riski olmaz. 

  • 9
  • 14

Riski azaltmak için tek kullanımlık servis ürünlerini öneriyoruz. Biz hastanemizdeki yemeklerde de buna geçtik. 

  • 10
  • 14

Bu şekilde olunca bu riski otomatik bertaraf etmiş oluyoruz.

  • 11
  • 14

İyi, dikkatli yıkanır, kullanılırsa o da bir alternatiftir; ama bu dönemde daha çok tek kullanımlık ürünleri tercih edersek o riski otomatik kaldırmış oluruz.

  • 12
  • 14
  • 13
  • 14


  • 14
  • 14