Koronavirüse karşı kafe ve restoran seçimi büyük bir öneme sahip. Çünkü buralarda alınan temizlik önlemleri virüsün bulaşma riskini azaltıyor. Peki, virüse karşı temiz restoran seçmenin püf noktası nedir?
Koronavirüs tedbirleri kapsamında kapatılan ve 1 Haziran'da tekrar faaliyete başlayacak kafe ve restoranlarda uyulması gereken kurallara ilişkin DHA'ya açıklama yapan Gazi Üniversitesi Rektörü, Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ahmet Demircan, kafe ve restoranlara ilişkin temizlik önlemlerini anlattı.
Kafe ve restoranlara gidecek olanların bu işletmelerin daha çok açık alanlarını tercih etmelerini söyleyen Prof. Dr. Demircan, dikkat edilmesi gerekenleri şöyle sıraladı:
Sosyal mesafeye dikkat edilmeli ve içerideyken yemek dışı zamanlarda maske takılmalı.
El yıkamak, hijyen her zaman önemli.
Metrekareye düşen insan sayısı ve ortamın havalandırılması bunları işleyeceğiz. Enfekte sayımız, vaka sayımız artarsa tekrar gözden geçirilir buraların açık kalması.
Servis ürünlerinden virüs bulaşma olasılığı pek yok. 60 derecenin üzerinde yıkanmalı.
Uygun yüzey, uygun maddeyse klorlu sularla temizlenmeli. Bunlara harfiyen dikkat edilirse o zaman bulaşma riski olmaz.
Riski azaltmak için tek kullanımlık servis ürünlerini öneriyoruz. Biz hastanemizdeki yemeklerde de buna geçtik.
Bu şekilde olunca bu riski otomatik bertaraf etmiş oluyoruz.
İyi, dikkatli yıkanır, kullanılırsa o da bir alternatiftir; ama bu dönemde daha çok tek kullanımlık ürünleri tercih edersek o riski otomatik kaldırmış oluruz.