FOTO GALERİ

Unutkanlığı önleyen besinler

Unutkanlık 7'den 70'e herkesin problemi hâline geldi. Özellikle gençlerde unutkanlığın arttığını belirten uzmanlar, beslenme ve teknolojiye dikkat çekti. İşte unutkanlığın nedenleri ve unutkanlığı engelleyen besinler...

  • 1
  • 16

Gün içinde elimizden düşürmediğimiz telefon, tablet gibi birçok teknolojik ürünün kullanımının artması genç yaşlarda unutkanlığı artırdı.

  • 2
  • 16

Unutkanlığın arkasında genelde depresyon, anksiyete, uyku bozuklukları, vitamin eksiklikleri sonucu oluşan rahatsızlıklar ortaya çıkıyor. Bu vitamin eksikliklerinin başında ise B12 ve folat geliyor. 

  • 3
  • 16

Tiroid hormonlarında görülen herhangi bir problem de unutkanlığa neden olabiliyor.

  • 4
  • 16

Kilo problemi yaşayan kişiler hızlı şekilde kilo vermek istediği için sonrasında ihtiyacı olandan çok daha az beslenmeye başlıyor bu durum da gerekli vitamin ve minerallerin alınmasını engelliyor. 

  • 5
  • 16

Aşırı alkol ve sigara tüketimi de Alzheimer hastalığı riskini artırıyor. 

  • 6
  • 16

Gerektiği kadar, zamanında ve doğal ürünlerle yani vitamin ve mineral ihtiyacını karşılayabilecek besinlerle beslenmek, kötü beslenme sonucu ortaya çıkan unutkanlık problemini ortadan kaldırabiliyor. İşte unutkanlığı önleyen besinler: 

  • 7
  • 16

Elma: İçerdiği demir ve fosfor sayesinde hem vücudunuzun dinç olmasını sağlıyor hem de zihni açıp hafızanızı kuvvetlendiriyor.


  • 8
  • 16

Ceviz: Unutkanlığı önleyen besinlerin başında ceviz geliyor. Uzmanlar, ara öğün olarak mutlaka cevizin tüketilmesini öneriyor.


  • 9
  • 16

B12: B12 vitamininin eksikliği de unutkanlığa sebep oluyor. Süt ve süt ürünleri, tam tahıllılar, kırmızı et gibi besinlerde bolca B12 vitamini bulunmaktadır.


  • 10
  • 16

BALIK: Balık beyin sağlığı açısından büyük bir öneme sahip. Balık, içerdiği omega-3 yağ asidi ile mucizevi bir besin.


  • 11
  • 16

Çikolata: Hafızayı güçlendirmeye destek olan bitter çikolata ayrıca kalp hastalıklarına da iyi geliyor.


  • 12
  • 16

Domates: Doğal domatesler hafızayı güçlendirmek için tüketilebilir.


  • 13
  • 16

Tarçın: Yapılan birçok araştırmaya göre tarçının beyin sağlığında olumlu etkileri bulunuyor.

  • 14
  • 16


  • 15
  • 16
  • 16
  • 16