FOTO GALERİ

Turşuyu ziyan eden 10 hataya dikkat!

Turşu kış hazırlıklarının başında geliyor. Turşu yapımının püf noktası ise kullanılan sebze veya meyvelerin taze olmasıdır. Turşu yapılırken bilinmeyen püf noktaları sizler için derledik.

  • 1
  • 12

Turşu yapımında asla ezik meyve sebzeler kullanmayın. Ezik ya da çürümeye yaklaşmış besinler zararlı bakteri ürettiği gibi yararlı bakterileri de engeller.

  • 2
  • 12

İçme suyu ile hazırlayın. Eğer içme suyu kullanmak istemiyorsanız, kullanacağınız suyu mutlaka kaynatın.


  • 3
  • 12

Cam kavanoz kullanın


  • 4
  • 12

Yeterince tuz ekleyin. Eğer turşunuz yumuşar ya da suyu bulanıklaşırsa bunun sebebi tuzunu az koymanızdır. 

  • 5
  • 12

Tuzda aşırıya kaçtığınızda ise turşunun hazır olma süresi uzar.

  • 6
  • 12

Turşuda kaya tuzu ve sirke kullanın.


  • 7
  • 12

Karanlıkta bekletin. Turşunun karanlıkta bekletilmesinin sebebi ısıdan korumaktır. Yüksek ısı turşuda zararlı bakterilerin üremesine neden olur. Bekletilme süresi genellikle 6 haftadır.


  • 8
  • 12

Turşuda oluşan beyaz tabaka da diğer merak edilen konudur. Bu beyaz tabaka turşuya uygun oranlarda tuz eklenmediyse ve turşu uygun sıcaklıkta bekletilmediyse oluşuyor.


  • 9
  • 12

Turşu oluşumu sırasında turşunun üst yüzeyinde beyaz bir tabaka görüyorsanız hemen alın. Çünkü beyaz tabaka küf oluşmasına ve turşunun bozulmasına neden olur.


  • 10
  • 12

Yumuşamaya ve beyaz tabakaya karşı turşuyu arada kontrol edin.

  • 11
  • 12
  • 12
  • 12