FOTO GALERİ

Sütlü tatlı sevenlerin vazgeçemediği lezzet! İşte sütlaç tarifi

Sütlaç, sütlü tatlı seven kişiler tarafından sık sık tercih edilebiliyor. Nitekim tam kıvamında hazırlanan bir sütlaç, adeta damaklardan silinmeyecek bir tadı da oluşturabiliyor. Ancak bu durumun gerçekleşebilmesi için kıvamının da iyi bir şekilde tutturulması gerekiyor. İşte detaylar…

İbrahim Ferhat Bilbay

  • 1
  • 6

Sütlü tatlılar arasında pek çok insanın ilk tercihi sütlaç olabiliyor. Soğuk olarak tüketilebilen bu lezzet, yaz aylarında adeta insanların içini de serinletebiliyor.

İbrahim Ferhat Bilbay

  • 2
  • 6

Sütlaç tarifinin doğru ve tam kıvamında olması, adeta damaklardan silinmeyecek bir lezzeti oluşturabiliyor. Ayrıca tarifin doğru olarak uygulanması da gerekiyor.

İbrahim Ferhat Bilbay

  • 3
  • 6

Sütlaç tarifi, sütlü tatlı sevenler tarafından sık sık araştırılabiliyor. Çünkü tam kıvamında hazırlanmayan sütlü tatlı, istenilen tadı vermeyebiliyor. Bu nedenle tam kıvamında hazırlanabilen sütlaç tarifi pek çok kişi tarafından araştırılabiliyor.

İbrahim Ferhat Bilbay

  • 4
  • 6

Tam kıvamında hazırlanan sütlaç pek çok insanın aradığı lezzeti oluşturabiliyor. Nitekim adeta damaklardan silinmeyecek sütlaç tarifi için gerekli olan malzemeler hemen aşağıda yer alıyor.

İbrahim Ferhat Bilbay

  • 5
  • 6

2 litre su, 1 litre süt, 2 çay bardağı pirinç, 3 yemek kaşığı pirinç unu, 1,5-2 su bardağı toz şeker (çok şekerli sevmeyenler 1,5 bardak da koyabilirler), tarçın ve 1 su bardağı süt.

İbrahim Ferhat Bilbay

  • 6
  • 6

Sütlaç tarifi hazırlanırken öncelikle pirinçler iyice yıkanır ve su ile birlikte ateşe koyulur. Akabinde pirinçler uzayarak suyunu çekene kadar kaynatılır. Sonra soğuk süt ilave edilir. Ardından 1-2 kere karıştırılarak kaynaması beklenir. Bekleme esnasında bir kasenin içerisinde pirinç unu, 1 su bardağı soğuk süt ile birlikte ezilir. Tencerede kaynayan sütten 1-2 kepçe alınarak kaseye ilave edilir (pirinç unu ılınmış olmalı). Sonra pirinç unu tencereye ilave edilir ve ara sıra karıştırılır. Ortalama 10 dakika kadar pişirilir. Devamında toz şeker ilave edilerek karıştırılır (1-2 taşım kadar kaynatılır). Sonra sütlaç kaselere paylaştırılır. Hazırlanan sütlü tatlı soğuduktan sonra isteğe bağlı olarak üstüne tarçın eklenerek de servis edilebilir.