FOTO GALERİ

Son yılların yeni trendi yenilebilir çiçekler! Hem süs hem şifa

Yenilebilir çiçekler son yıllarda oldukça popüler oldu. Garnitür veya süs olarak da kullanılabilen yenilebilir çiçekler aşçılar ya da mutfağı sevenler için bir nimet. Yenilebilir çiçekler hem yemeklere renk hem de farklı bir lezzet katıyor. Peki, yemeklerde en sık hangi çiçekler kullanılıyor? Gelin birlikte bakalım...

İbrahim Ferhat Bilbay

  • 1
  • 9

Yenilebilir çiçekler şu an trend gibi görünse de aslında yüzyıllar boyunca birçok kültürün mutfağında kullanılmış. Örneğin Roma döneminde güller yemek pişirmek ve yiyecekleri tatlandırmak için kullanılıyordu. İnsanların serinlemesi için çeşmelere ve hamamlara da gül suyu konurdu. Bu yüzden bazı çiçeklerin damak tadımıza da hitap etmesi şaşırtıcı değildir.

İbrahim Ferhat Bilbay

  • 2
  • 9

Her zaman bir çiçeğin yenilebilir olup olmadığını kontrol edin ve şüphe duyduğunuzda onu yemeyin. Tarifleri dikkatlice izleyin veya doğaçlama yapıyorsanız, bu yaprakları diyetinize küçük miktarlarda ekleyin, böylece vücudunuzun tepkisini ölçebilirsiniz. İşte yenilebilir çiçekler...

İbrahim Ferhat Bilbay

  • 3
  • 9

Dünyada yenilebilir çiçekler arasında Latin çiçeği, sardunya, nergis, yonca, lavanta, gül, menekşe, ayçiçeği, ebegümeci yer alıyor. İşte Türkiye'de en sık kullanılan yenilebilir çiçekler...

İbrahim Ferhat Bilbay

  • 4
  • 9

Papatya

İbrahim Ferhat Bilbay

  • 5
  • 9

Lavanta

İbrahim Ferhat Bilbay

  • 6
  • 9

Narenciye çiçeği

İbrahim Ferhat Bilbay

  • 7
  • 9

Gül

İbrahim Ferhat Bilbay

  • 8
  • 9

Menekşe

İbrahim Ferhat Bilbay

  • 9
  • 9