Yenilebilir çiçekler şu an trend gibi görünse de aslında yüzyıllar boyunca birçok kültürün mutfağında kullanılmış. Örneğin Roma döneminde güller yemek pişirmek ve yiyecekleri tatlandırmak için kullanılıyordu. İnsanların serinlemesi için çeşmelere ve hamamlara da gül suyu konurdu. Bu yüzden bazı çiçeklerin damak tadımıza da hitap etmesi şaşırtıcı değildir.
Her zaman bir çiçeğin yenilebilir olup olmadığını kontrol edin ve şüphe duyduğunuzda onu yemeyin. Tarifleri dikkatlice izleyin veya doğaçlama yapıyorsanız, bu yaprakları diyetinize küçük miktarlarda ekleyin, böylece vücudunuzun tepkisini ölçebilirsiniz. İşte yenilebilir çiçekler...
Dünyada yenilebilir çiçekler arasında Latin çiçeği, sardunya, nergis, yonca, lavanta, gül, menekşe, ayçiçeği, ebegümeci yer alıyor. İşte Türkiye'de en sık kullanılan yenilebilir çiçekler...
Papatya
Lavanta
Narenciye çiçeği
Gül
Menekşe