Dondurma, serinlik hissi sağladığından dolayı pek çok insan tarafından tüketilebiliyor. Ayrıca karpuzlu dondurmanın birkaç malzeme ile evde kolay bir şekilde hazırlanabilmesi, birçok insanın tercih etmesine neden olabiliyor. Nitekim serinlemek isteyenlere 5 adımda pratik lezzet olabilen karpuzlu dondurma, birkaç saat içerisinde servise hazır hale de getirilebiliyor.
Karpuzlu dondurma tarifi birçok farklı şekilde hazırlanabiliyor. Örneğin karpuza çubuklar yerleştirilerek dondurulduğunda farklı bir lezzet ortaya çıkabiliyor. Nitekim çubuksuz bir şekilde de hazırlanabiliyor. Ayrıca aşağıdaki malzemeler, çubuksuz dondurma tarifini içeriyor.
5 dilim karpuz, 1 çay bardağı süt, ½ çay bardağı şeker ve ½ paket krema.
Karpuzlu dondurma tarifi için gerekli olan malzemeler hazırlandıktan sonra, karpuzlu dondurma tarifinin yapılışına geçilebilir. Nitekim karpuzlu dondurma tarifinin yapılışı aşağıdaki şekilde gerçekleşiyor.
Karpuzun çekirdekleri çıkartılır ve minik küpler halinde doğranır.
Krema katı bir kıvam halini alana kadar el blenderı yardımı ile iyice çırpılır.
Devamında karpuz, blenderın içerisine alınır ve ezilene kadar iyice karıştırılır.
İyice ezildikten sonra içerisine krema, şeker ve süt ilave edilir. Ayrıca karıştırma işlemi süt iyice eriyene kadar devam eder.
Şeker iyice karıştırıldıktan sonra hazırlanan karışım bir saklama kabına aktarılarak derin dondurucuda ortalama 3 saat kadar soğumaya bırakılır. Ayrıca dondurmanın yarım saatte bir mutlaka karıştırılması tavsiye edilir.
Hazırlanan karpuzlu dondurma tarifi kıvamına geldikten sonra dondurma kaşığı yardımı ile servis tabaklarına yerleştirilerek afiyetle tüketilebilir.