FOTO GALERİ

Sarımsak saklamanın yöntemleri! Meğer tüketim ömrü böyle uzuyormuş

Sarımsak, Türk mutfağında en fazla tercih edilen besinlerden biri olarak biliniyor. Çünkü birçok yemekte kullanılabiliyor. Bunun yanı sıra genellikle toplu şekilde alınan sarımsak, az az tüketilebiliyor. Bu nedenle nasıl saklanacağı da araştırılabiliyor. Çünkü bazı saklama yöntemleri, ''meğer tüketim ömrü böyle uzuyormuş'' bile dedirtebiliyor. İşte detaylar…

  • 1
  • 6

Sarımsak saklamanın yöntemleri pek çok insan tarafından araştırılabiliyor. Çünkü toplu şekilde alınan sarımsak, yanlış koşullarda muhafaza edildiğinde bozulabilir. Bu durum da birçok insanın canını sıkabilir. Ayrıca bazı saklama yöntemleri, ''meğer tüketim ömrü böyle uzuyormuş'' bile dedirtebiliyor.

  • 2
  • 6

SARIMSAK SAKLAMANIN YÖNTEMLERİ

Sarımsakları muhafaza etmenin birçok yöntemi bulunuyor. Ancak bazı yöntemler pratik bir şekilde gerçekleşebiliyor. Ayrıca söz konusu yöntemlerden bazıları şu şekilde; kavanozda saklama, rendeleme, tek tek ayırma ve turşu yapma.

  • 3
  • 6

Kavanozda Saklama: Soyulmuş haldeki sarımsaklar bir kavanoza alınır. Üzerini geçecek kadar zeytinyağı ilave edilir. Kavanozun kapağı sıkıca kapatılır. İhtiyaç olduğunda hem sarımsaktan hem de sarımsak ile lezzetlendirilen zeytinyağından kullanılabilir. Ancak buradaki önemli nokta, zeytinyağının tüm sarımsakların üzerine geçmesi. Bu durumda zeytinyağı azaldıkça ekleme yapılması da tavsiye edilir.

  • 4
  • 6

Rendeleme: Sarımsaklar rendelenerek biraz tuz ve zeytinyağı ile karıştırılır. Akabinde bir saklama kabına alınır. Bu sayede sarımsaklar uzun süre bozulmadan kalabilir. Ayrıca kolayca kullanılabilir.

  • 5
  • 6

Tek Tek Ayırma: Sarımsakların kabukları tane tane soyulur ve bir kapta biriktirilir. Serin ve karanlık bir dolapta, nem ve sıcaklıktan uzak şekilde saklanır. Bu sayede hem kolay kullanılabilir hem de daha uzun süre bozulmadan kalabilir.

  • 6
  • 6

Turşu Yapma: Sarımsaklar sirke ve tuz ile turşu haline getirilebilir. Bu sayede hem tüketim ömrü artabilir hem de daha lezzetli bir şekilde tüketilebilir.