FOTO GALERİ

Salça ve turşu küfünü engellemenin yolları

Sofralara lezzet katan turşu ve salça ikilisinin tüketmesi kadar muhafaza edilmesi de son derece önemlidir. Salça ve turşu küfünü engelleyen önerileri sizler için derledik.

  • 1
  • 13

Turşuların bozulmadan dayanma süresini uzatmak için kavanozdaki sebzelerin en üstüne iki dal maydanoz koyun. Böylece sebzelerin küflenmesi engellenmiş olur.

  • 2
  • 13

Salçanın küflenmesini önlemek için cam kavanoz tercih edin. 

  • 3
  • 13

Salça için cam kavanoz bulamıyorsanız teneke kutudan cam kavanoza aktarma yapabilirsiniz ya da üzerine sıvıyağ ekleyebilirsiniz. Sıvıyağ küflenmeyi önler.

  • 4
  • 13

Teneke kutuları kullanmayı seviyorsanız yemeklere salça eklerken mutlaka temiz kaşık kullanın. Tencereye sürdüğünüz kaşığı kullanmayın. Bu da küflenmeyi önler.

  • 5
  • 13

Salçada küf oluşumunu engellemek için salçayı tuz ile karıştırılabilirsiniz. Fakat bu durumda yemeğin tuzu ona göre ayarlanmalıdır.

  • 6
  • 13

Eğer büyük kutuları almayı tercih ediyorsanız, eve geldikten sonra salçanızı ufak cam kavanozlara ayırabilirsiniz. Böylece her kavanozu kısa sürede tüketimini sağlamış olursunuz.

  • 7
  • 13

Taze fasulye turşusunu kurarken fasulyeleri bir miktar haşlayın. Yüksek ısı küflenmeyi geciktirecektir.

  • 8
  • 13

Turşuları serin yerde muhafaza etmeye özen gösterin.

  • 9
  • 13

Salçalar da muhakkak soğuk ortamda muhafaza edilmelidir.

  • 10
  • 13
  • 11
  • 13
  • 12
  • 13
  • 13
  • 13