FOTO GALERİ

Sadece günde 2 fincan içmek o hastalığa iyi geliyor

Mayıs ayı sebzeleri merak ediliyor. Enginardan semizotuna kadar adeta şifa deposu olan mayıs ayı sebzeleri virüslere karşı vücudu dezenfekte ediyor. Kalpten kansere kadar birçok hastalığa iyi gelen sebzelerin faydalarını sizler için hazırladık.

  • 1
  • 5

KALP DOSTU ENGİNAR: Çorbası, yemeği ve hatta pizzası bile yapılan enginar, bulunmaz bir nimet. Karaciğer ve kalbin en iyi dostu olan enginarın kanı temizlediğini ve yorgunluğu giderdiğini hemen hemen herkes bilir. Enginarın vücut direncini artırdığını belirten uzmanlar, beyin yorgunluğunu çabucak geçirdiğini, kalp adalelerini kuvvetlendirdiğini, onu rahatsız eden üre ve kolesterolü düşürerek kalbin rahat çalışmasını sağladığını, şeker hastaları için de çok faydalı olduğunu, mide ve bağırsakları dezenfekte ederek ishalleri durdurduğunu ifade ediyor.

  • 2
  • 5

BEZELYE KANSERDEN KORUYOR: Garnitür olarak salatalarda kullanılan yemekleri de yapılan bezelye, kansızlığı gideriyor ve kan kanserine karşı koruyucu etkisi bulunuyor.

  • 3
  • 5

MİDE DOSTU SİVRİ BİBER: Biberlerde, bol beta karoten, C, P ve K vitaminleriyle bazı alkoloidler bulunduğunu belirten uzmanlar, bunların, mideyi kuvvetlendirdiğini, iştah açtığını ve mide tembelliğini giderdiğini söylüyor. Özellikle acı biberin, erkeklerde cinsel isteği arttırdığını belirten uzmanlar, P vitamini ile damarları yumuşatıp kanamayı önlediğini, K vitamini ile de kanın pıhtılaşma kabiliyetini arttırarak kanamaları durdurduğunu bildiriyor.

  • 4
  • 5

DEMİR DEPOSU ISPANAK: Özellikle bu sene çok konuşulan sebzeler arasında olan ıspanak, dünyada da çok tüketilen yeşil yapraklı sebzeler arasında yer alıyor. Demir yönünden zengin, koyu yeşil yapraklı ve güzel tadı olan ıspanak, diğer yapraklı sebzelere nazaran daha çok protein içeriyor. Salatada yenilen çiğ ıspanak, iyi bir lif kaynağı. Ispanak suyu, bol C vitamini ile soğuk algınlıklarına karşı dayanıklılık veriyor ve hemoroid rahatsızlığına iyi geliyor. Ispanak, provitamin A, C vitaminleri, demir ve çeşitli enzimlerce çok zengin olup, bu maddeler, insanda bol kan yapıyor. Kemiklerin ve dişlerin sağlamlığını temin eden ıspanak, karaciğere de iyi geliyor. Ispanak suyu, kalp adalelerini de kuvvetlendiriyor. Özel enzimi ile pekliği giderip bağırsak zehirlenmesini önlüyor. Kalp rahatsızlığı olanlara, haftada 1-2 fincan taze sıkılmış ıspanak suyu içmeleri öneriliyor. 

  • 5
  • 5

SEMİZOTU SUSUZLUĞU AZALTIYOR: Kanama hastalıklarına iyi gelen semizotu, kanı temizliyor, sinir krizleri ve beyin yorgunluğunu geçiriyor, bol idrar söktürücü özelliği ile böbrekteki kum ve taşı dökmeye yardımcı oluyor. Semizotunun, şeker hastalarının susuzluğunu azalttığını, şişmanlara kilo verdirdiğini belirten uzmanlar, semizotu, yeşil salata olarak yenirse faydasının fazla olduğunu ifade ediyor.