Hurma: Ramazan’ın olmazsa olmazlarının başında hurma geliyor. Besin değeri yüksek olan hurma şu günlerde vücut direncini artırmada etkili olacaktır.
Kahvaltılık çeşitleri: Birçok insan iftara kahvaltı ile başlıyor. Bu nedenle peynir, zeytin, yumurta gibi temel kahvaltılık malzemelerini unutmayın.
Kuru kayısı ve incir: Koronavirüs günlerinde çok konuşulan gıdalar arasında yer alan kuru kayısı, incir ve ceviz Ramazanda sevilen kuru yemişler arasında yer alıyor. Özellikle kayısının sindirim sistemine faydalı olması nedeniyle çok tercih ediliyor.
Bakliyat ürünleri: Özellikle tok tutan gıda ürünleri arasında yer alan nohut ve mercimek alışveriş listesinde mutlaka olmalıdır. Diğer bakliyat ürünleri arasında ise kuru fasulye, bezelye ve barbunya sayılabilir.
İçecek çeşitleri: Ramazanda muhtemelen çay ve kahve herkesin gün boyu en çok özlediği içecektir. Alışveriş listesinde mutlaka olmalıdır.
Şeker ve un: Ramazan’ın vazgeçilmezlerinden biri de tatlılardır. Bunun için en çok tüketilenlerin başında şeker ve un geliyor.