FOTO GALERİ

O meyveyi tuzla yemek yazın en çok şikâyet edilen soruna çözüm oluyor

Kalbe iyi gelen meyveler merak ediliyor. Bunlardan biri olan mangonun faydalarını saymakla bitmiyor. İçerdiği vitamin ve minarelerle güçlü bir besin deposu olan mango, kalp sağlığından cilt problemlerine kadar birçok hastalığa şifa oluyor. İşte yaz aylarında serinleten mangonun faydaları…

  • 1
  • 16

“Mango neye iyi gelir?” sorusunun cevabı merak ediliyor. Özellikle kalbe iyi gelen meyveler araştırılıyor. Bunlardan biri olan mangonun faydalarını saymakla bitmiyor. 

  • 2
  • 16

Dünya tropikal ikliminde meyveleri arasında yer alan mango, kokusu ile de sevilen meyvelerden biri olarak biliniyor. Yeşil mango içerdiği yüksek C vitamini yönünden, kan dolaşımını rahatsızlıklarında özellikle tedaviye yardımcıdır.

  • 3
  • 16

Dünya tropikal ikliminde meyveleri arasında yer alan mango, kokusu ile de sevilen meyvelerden biri olarak biliniyor. İşte enerji veren besin deposu mangonun faydaları…

  • 4
  • 16

Ham mangonun üzerinde biraz tuz serpip yemek yaz aylarında aşırı terleme sonucu oluşan tuz ve demir kaybını azaltır.

  • 5
  • 16

Yeşil mango içerdiği yüksek C vitamini yönünden, kan dolaşımını rahatsızlıklarında özellikle tedaviye yardımcıdır.

  • 6
  • 16

İçeriğinde birçok vitamin bulunan mango, sinirler, cilt ve saçlar için çok yararlı bir meyvedir.


  • 7
  • 16

Potasyum, lif ve kuvvetli bir antioksidan deposudur.

  • 8
  • 16

Mangolar lif açısından çok iyi kaynaklardır ve sindirime yardımcı olan enzimler içerirler.

  • 9
  • 16

Çok güçlü yağ yakıcı özelliğe sahiptir.

  • 10
  • 16

İçerdiği A vitamini, C vitamini, E vitamini ve demir böbreklere faydalıdır.

  • 11
  • 16

Olgunlaşmamış mango erkekleri, sıcağın ve kavurucu rüzgârların zararlı etkilerine karşı korur.

  • 12
  • 16

Mangonun sindirim ve bağışıklığı düzeltmesinden tutun, kalp sağlığına, kan basıncının azalmasına ve astımı iyileştirmeye yardımcı olur.

  • 13
  • 16

Vücuda zindelik verir, yorgunlukla savaşır.

  • 14
  • 16

A vitamini, karotenoid, C vitamini, flavonoidler gibi antioksidanlar ve potasyum açısından yüksek meyve ve sebzeler hipertansiyonu önlemede ya da kontrol etmede ve çarpıntıyla kalp hastalıklarının sonrasındaki tehlikenin azaltılmasında yardımcı olabilir. 

  • 15
  • 16

Mango kandaki kolesterol miktarını azaltmaktadır.

  • 16
  • 16

Mango çekirdeğine mümkün olan en yakın yerden kesilmelidir. Çekirdeğini çıkartıp kabuğunu soyarak kullanım amacınıza uygun bir şekilde doğrayarak tüketebilirsiniz.