FOTO GALERİ

O dondurmalarda mikroplar hızlı artıyor!

Yaz günlerinin vazgeçilmezi olan dondurmanın birçok faydası bulunuyor. Ancak doğru bilinen yanlışlar bazen mikropların üremesine neden olabiliyor. İşte dondurma hakkında bilinmesi gerekenler…

  • 1
  • 17

Dondurmanın faydalarını saymakla bitmiyor. Dondurma kalsiyum, fosfor, A vitamini, B vitamini gibi vitamin ve mineraller açısından zengin bir besindir.

  • 2
  • 17

Her ne kadar birçok faydası olsa da bazı koşullarda dondurmanın zararları da bulunuyor. 

  • 3
  • 17

Kemik ve diş sağlığının korunmasında, kas kasılmasında, kanın pıhtılaşmasında önemli bir role sahip olan kalsiyum vücudumuzda en çok bulunan minerallerden. 

  • 4
  • 17

19-50 yaş arası kişilerin günde ortalama 1000 mg kalsiyum almaları gerekiyor. Günlük kalsiyum ihtiyacı; çocuklarda, yaşlılarda ve hamilelerde artıyor. 

  • 5
  • 17

Dondurmadan 2 top tüketmek, yaklaşık 150 mg kalsiyum almamızı sağlayarak günlük kalsiyum ihtiyacımızı karşılamaya destek oluyor. 

  • 6
  • 17

Özellikle tatlı isteğinin en çok görüldüğü ikindi saatlerinde 2-3 top sade veya meyveli dondurmayı ara öğün olarak tüketebilirsiniz. 

  • 7
  • 17

Çocukların büyüme ve gelişmesinde protein önemli bir besin öğesi ve dondurma da bu noktada önemli bir destek. 

  • 8
  • 17

Diyeti uygulayanlar için dondurma protein içeriği sayesinde verdiği toklukla iyi bir ara öğün haline gelebiliyor. 

  • 9
  • 17

Dondurma da hem vücutta stres düzeyini azaltan hormonları uyarması hem de triptofan içermesi sayesinde sakinleştirici olarak kabul edilen besinlerden birini oluşturuyor. 

  • 10
  • 17

Ayrıca yine bu etkileri sayesinde uykuya geçişi de kolaylaştırıyor.

  • 11
  • 17

Dondurmanın kalori bombası haline gelmemesi için sade veya meyveli dondurmalar ilk tercihiniz olmalı. 

  • 12
  • 17

Külah yerine kapta dondurma almalı, sosla fıstık gibi eklemeler yapmaktan kaçınmayın. Dondurmanın hijyenik koşullarda üretilmesi çok önemli. 

  • 13
  • 17

Mikropların üremeye başlamaması için dondurmada soğuk zincirin bozulmamalı. Tüketeceğiniz miktarını servis kabına aldıktan sonra geriye kalan bölümünü hızlıca derin dondurucuya koyun. 

  • 14
  • 17

Dondurmanın zararlarından korunmak için çözülmüş dondurmayı tekrar dondurmayın. 

  • 15
  • 17

Üzerinde buz ve kristal parçaları oluşan dondurmaları tüketmeyin. 

  • 16
  • 17

Yırtık ambalajlı dondurmaları almayın. 

  • 17
  • 17

Seçtiğiniz dondurmanın süt tozu ve glikoz şurubu gibi katkılar içermemesine dikkat edin.