FOTO GALERİ

MasterChef pide tarifleri

MasterChef'te dün dokunulmazlık oyununda yarışmacılar pide çeşitleriyle şeflerin karşısında yarıştı. Ülkemizin birbirinden farklı pide çeşitleri en lezzetli halleriyle sunuldu. İşte MasterChef pide tarifleri...

  • 1
  • 14

MasterChef pide tarifleri araştırılıyor. Bursa'dan Trabzona kadar her yörenin kendine özgü birçok pide çeşidi bulunuyor. MasterChef pide tariflerini sizler için bir araya getirdik.

  • 2
  • 14

TRABZON YAĞLI PİDE: Pide hamuru maya, un ve su ile yapılıyor.

İç harcı için malzemeler: 150 gram kolot veya tel peyniri, 150 gram kaşar peyniri rendesi veya beyaz peynir, 150 gram tereyağı, yarım su bardağı su, 2 adet yumurta. 

Yapılışı: Hamurun üzerini temiz bir bezle örterek mayalanması için 30 dakika dinlendirin. Mayalanan hamurları iki eşit parçaya ayırın ve unlanmış tezgahta elinizle açın. İç harcın dışarı akmaması için, hamurun kenarlarını içe doğru kıvırın. Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin ve açtığınız hamurları arada boşluk olacak şekilde tepsiye yerleştirin. İç harç için; iki farklı peynir seçin ve bunları bir kapta karıştırın. Peynirlerin üzerine yarım bardak su ekleyin ve tekrar karıştırın. Hazırladığınız iç harcı, hamurların ortasına ekleyin ve eşit bir şekilde yayın. Peynirli karışımın üzerine küçük tereyağı parçaları ekleyin. Yumurta sarılarını pidenin kenar kısımlarına fırça yardımıyla sürün. Önceden ısıtılmış 220 dereceli fırında, pideleri 10 dakika kadar pişirin. Pideleri fırından çıkarmadan 30 saniye önce, üstlerine bir adet yumurta kırın. Trabzon yağlı pidesini, sıcak bir şekilde servis edebilirsiniz.

  • 5
  • 14

KONYA BIÇAK ARASI: Un, tuz, maya ve su ile pide hamurunu yoğurun. Hamur dinlenirken, kuşbaşı et, domates, biber, pul biber, tuz ve sıvı yağ ile iç malzemesini hazırlayın. Hamur mayalandıktan sonra küçük bezeler haline ayıralım. Sonra hamuru ince uzun bu şekilde açıp üstüne harç sürüp yağlı kağıtlı fırın tepsisine dizin ve 200 derecede pişirin. Afiyet olsun.

  • 6
  • 14
PATATESLİ KIR PİDESİ: Normal pide hamurunun içine soğan ve patatesi kavurarak baharatlarıyla birlikte güzel bir iç hazırlayın. Ardından üzerini kapatarak 200 derecelik fırında pişirin. Servis ederken tereyağı kullanabilirsiniz.
  • 7
  • 14

TAHİNLİ PİDE: Tatlı olması nedeniyle diğer pidelerden farklı olan bu pide, hem lezzetli hem pratik.

Tahinli pide malzemeleri: 1 yemek kaşığı kurumaya, 1 yemek kaşığı toz şeker, 1 su bardağı ılık su, aldığı kadar un

Üzeri için malzemeler: 2 su bardağı kavrulmuş tahin, 1 su bardağı toz şeker, 1 su bardağı bal, 1 su bardağı dövülmüş ceviz.

Yapılışı: Öncelikle hamur için bir kaba toz şeker ve maya ve ılık su ekleyin ve karıştırın. Daha sonra ele yapışmayacak bir hamur elde edene kadar azar azar un ilave edin. Üzerini nemli bir bezle örtün ve kabarana kadar bekleyin.

Hamuru minik bezelere ayırın ve hafif unlanmış zeminde merdane ile ince açın. Birer çorba kaşığı tahin ile toz şeker koyup, tekrar yoğurun. 5 dakika bekledikten sonra merdaneyle incecik açın ve üzerine tahin sürüp, toz şeker serpin.

Kalan hamurları da aynı şekilde hazırlayın ve fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerileri kızarana kadar pişirin. Fırından aldıktan sonra üzerine bal gezdirin ve ceviz serpin. Afiyet olsun.

  • 8
  • 14

KAYSERİ CIVIKLI PİDE

  • 9
  • 14
  • 10
  • 14
  • 11
  • 14
  • 12
  • 14
  • 13
  • 14
  • 14
  • 14