FOTO GALERİ

Limonun suyu bu yöntemlerle daha çok çıkıyor! Meğer yıllardır yanlış biliyormuşuz

Limon birçok yemeğin ve içeceğin içerisine katılmasıyla ön plana çıkıyor. Ancak bazı yöntemler sayesinde, sıkılan limondan daha çok su elde edildiği görülebiliyor. Ayrıca söz konusu yöntemler, ''meğer yıllardır yanlış biliyormuşuz'' bile dedirtebiliyor. İşte detaylar…

İbrahim Ferhat Bilbay

  • 1
  • 6

Limonun suyu hem içeceklere hem de yiyeceklere katılabiliyor. Bu nedenle pek çok insan tarafından limonun suyu önemli görülüyor. Ancak kimi zaman limondan yeterince su çıkmadığı görülür. Ayrıca bu durum birçok insanın moralini de bozabilir. Çünkü limonun içerisindeki su, bir türlü çıkmak bilmez.

İbrahim Ferhat Bilbay

  • 2
  • 6

Bunun yanı sıra bazı yöntemler, limonun suyunun daha fazla çıkmasını sağlayabiliyor. Nitekim söz konusu yöntemler, ''meğer yıllardır yanlış biliyormuşuz'' bile dedirtebiliyor.

İbrahim Ferhat Bilbay

  • 3
  • 6

LİMONUN SUYU BU YÖNTEMLERLE DAHA ÇOK ÇIKIYOR

Limonun suyunu daha verimli şekilde çıkartmak için bazı yöntemler etkili olabiliyor. Ayrıca söz konusu yöntemlerden bazıları aşağıda yer alıyor.

İbrahim Ferhat Bilbay

  • 4
  • 6

Öncelikle limon ısıtılır. Akabinde biraz ısınan limon sıkıldığında, daha verimli bir şekilde suyunun çıktığı gözlemlenebilir. Ayrıca ısıtma aşamasında çok fazla ısıtmamaya özen gösterilmesi gerekir.

İbrahim Ferhat Bilbay

  • 5
  • 6

Limon sıkılırken bir çatal ile bastırılır. Bu sayede içerisindeki suyun daha verimli bir şekilde çıkması mümkün olabilir.

İbrahim Ferhat Bilbay

  • 6
  • 6

Limonun suyunu çıkartmak için limon sıcak su dolu bir kaba batırılır. Ardından 1-2 dakika bekletildikten sonra sıkılır. Bu sayede daha verimli bir şekilde suyu çıkartılabilir.