FOTO GALERİ

Kolay tarifi ile serinlik hissi sağlayabilen içecek! İşte karpuz frozen tarifi

Karpuz frozen tarifi pek çok kişi tarafından araştırılabiliyor. Nitekim kolay tarifi ve pratik hazırlanışı ile birçok insan tarafından tüketilebilen bu içecek, adeta damaklardan silinmeyecek bir lezzeti de oluşturabiliyor. İşte karpuz frozen tarifi ile ilgili detaylar…

İbrahim Ferhat Bilbay

  • 1
  • 6

Karpuz frozen tarifi evde kolay bir şekilde hazırlanabiliyor. Nitekim serinlemek isteyen kişilerin de tercih edebildiği bu içecek, enfes tadıyla adeta damaklardan silinmiyor. Bu nedenle pek çok kişi tarafından sık sık tüketilebiliyor.

İbrahim Ferhat Bilbay

  • 2
  • 6

Karpuz frozen tarifi doğru adımlarla hazırlandığında adeta damaklardan silinmeyecek bir lezzeti oluşturabiliyor. Ayrıca soğuk olan bu içecek, yaz aylarında serinlik hissi de sağlayabiliyor. Bu nedenle pek çok kişi tarafından sevilerek tüketilebiliyor.

İbrahim Ferhat Bilbay

  • 3
  • 6

Karpuz frozen tarifi birkaç malzeme ile pratik bir şekilde hazırlanabiliyor. Nitekim söz konusu tarifin hazırlanabilmesi için gerekli olan malzemeler hemen aşağıda yer alıyor.

İbrahim Ferhat Bilbay

  • 4
  • 6

1 tatlı kaşığı bal, 1 kase karpuz (donmuş, çekirdeksiz ve kabuksuz) ve yarım limonun suyu. Ayrıca süslemek için ortalama 2 yemek kaşığı toz şeker ve 1 limon kabuğu (tercihe bağlı olarak farklı malzemeler de kullanılabilir).

İbrahim Ferhat Bilbay

  • 5
  • 6

Karpuz frozen tarifi için gerekli olan malzemeler toparlandıktan sonra hazırlanış aşamasına geçilebilir. Nitekim karpuz frozen tarifinin hazırlanışı hemen aşağıdaki gibi gerçekleşiyor.

İbrahim Ferhat Bilbay

  • 6
  • 6

Karpuz, bal ve limon suyu tamamen püre haline gelene kadar karıştırılır. Akabinde süsleme işlemi için toz şeker ile limon kabuğu havanda dövülür. Sonra düz bir tabağa eklenir. Akabinde karpuz frozenin servis edileceği bardağın ağzı, tabağa bandırılarak hazırlanan karışıma sürülür. Bu sayede süsleme işlemi tamamlanmış olur. Sonra hazırlanan karpuz frozen karışımı bardağın içerisine eklenerek afiyetle tüketilebilir.