Kızılcık genellikle ağustos sonu ve eylül aylarında yetişir. Ülkemizde birçok ilde bulunan kızılcığın faydaları saymakla bitmiyor. İşte mutfağınızda kızılcığı değerlendirmek için 10 sebep....
Cilt ve saç sağlığının korunmasına yardımcı olabilir. Derinin yaşlanmasını geciktirir. Saçların dökülmesine neden olan sorunları giderir.
Kızılcık şerbeti birçok enfeksiyon hastalığının üstesinden gelme özelliğine sahiptir. Bunların en başında akciğer enfeksiyonu gelir.
Solunum yolu enfeksiyonlarına iyi gelir, astım ve bronşit hastalıklarını hafifletir. Bronşlarda rahatlama sağlar.
Kızılcık şerbeti kilo vermeye de yardımcı olur. Vücutta yağ yakımına destek olan bileşenler içerir.
Bazı sağlık uzmanları kızılcık şerbetinin selülit sorunlarını giderdiğini savunmaktadır.
Kızılcık şerbeti üşütmeden kaynaklanan boğaz ağrıları ve iltihaplarına iyi gelir.
Nezle ve grip gibi hastalıkların tedavisinde tıbbi amaçlı kullanılabilir.
Kızılcık şerbeti mide ülserine iyi geldiği gibi genel anlamda sindirim ve boşaltım sistemi sağlığına mükemmel katkıda bulunur.
Kabızlık sorunlarını ortadan kaldırabilen kızılcık şerbeti bu özelliği sayesinde obezite sorunlarını engeller ve zayıflamaya yardımcı olur.
Kızılcık şerbeti genel anlamda ağız sağlığının korunmasına yardımcı olur. Ağız içerisindeki bakterileri temizler.
Böbrek sağlığını koruduğu gibi böbrek taşlarının oluşmasına da izin vermez.
Beyin sağlığı için faydalıdır.
Strese karşı savunma sistemini güçlendiren kızılcık şerbeti aynı zamanda zihinsel faaliyetlerin sağlıklı bir şekilde devam etmesini sağlar.